• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ретро

46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

Четвъртък, 10 Април 2014 | София, RallyXpress
46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

АКО НАИСТИНА искате да разберете духа на световните ралита в края на 60-те години на миналия век и да видите колите, които подпалиха фантазиите поне пет поколения наши пилоти, просто блокирайте дните си за 28 и 29 април, намерете си рано-рано място на класиката Карандила, за да видите кои от потеглилите 51 екипажа на шестия класически маратон Лондон/Сидни, ще карат в Сливенския балкан.

Там са двете скоростни отсечки – 44 и 45, които са подготвени от АСК Сливен. След почти пълни 46 години, маратонът между столицата на Империята и метрополията се връща, но този път в обратна посока.

Което е по-важно, този...

Варненец и сливенчанин са шампиони при ретро-колите

Понеделник, 16 Декември 2013 | Варна/София, RallyXpress
Варненец и сливенчанин са шампиони при ретро-колите

ВАРНЕНЕЦЪТ Николай Ковачев (Порше 924, 204 т.) и сливналията Петър Георгиев (Опел Корса, 195 т.) са шампионите на България при ретро-автомобилите в двете дисциплини „точна езда" и „слалом" след края на сезона за 2013 г. Това става известно от информацията, изпратена от организатора на надпреварата на българските олдтаймери Орлин Пенев, който е в центъра на организацията на надпреварите за хора, които залагат повече на духа, а не на свръх-технологиите в автомобилостроенето.

Шампионатът тази година бе в четири старта, от които в точната езда Ковачев има две победи от три участия, а следващият го в...

Обиколката на Варна затваря годината на ретро пилотите

Четвъртък, 05 Декември 2013 | София, RallyXpress
Обиколката на Варна затваря годината на ретро пилотите

В КЪСНИЯ след обед тази събота ще стане известен и последният от шампионите на България в автомобилните спортове – екипажът, който ще спечели ретро-надпреварите за 2013 г.

Тандемът победител ще е известен веднага след края на финалния четвърти кръг от шампионата на класиците – 15-ото издание на Класик Ретро Обиколка на Варна.

Традиционната обиколка се организира от Нептун Моторспорт, в партньорство на автомобилният и ретро клуб от града, както и регионалната организация на Съюза на българските автомобилисти (СБА) в морската ни столица.

Общата дължина на маршрута е 87.70 км, включващи в себе си...

В събота и неделя карат Варненски автомобилен събор

Четвъртък, 22 Август 2013 | Варна, RallyXpress
 RallyXpress

ТРЕТИЯТ старт от класик-рали шампионата - Варненски автомобилен събор (коефициент 3), организиран от Нептун Моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб (Варна) и автомобилния спортен клуб СБА – Варна, ще се кара от улегнали хора и почитатели на класиката в автомобилостроенето тази събота и неделя.

Организаторите на варненския автомобилен събор, историята на който е в край на 30-те години на миналия век със същото оригинално заглавие, засега имат регистрирани седемнадесет заявки.

Варненските пилоти са 10, с по два автомобила ще бъдат представени Сливен, Каварна и Добрич (единият от тях е...

«  8 9 10 11 12 13 
Автобои Неделчев