• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Ретро

Шампионът води колоната на Класик Рали Нептун 2014 г.

Петък, 27 Юни 2014 | Варна, Прес-служба рали Нептун
Шампионът води колоната на Класик Рали Нептун 2014 г.

 ШАМПИОНЪТ за миналата година и победителят в първенството в първенството на класическите автомобили за 2011 г. Николай Ковачев (№1) ще води колоната от петнадесет автомобила, които утре стартират от Варна в първия кръг на шампионата за този сезон.

Най-многобройна е групата на варненските пилоти -11, по един са пилотите от Сливен, София, Каварна и от Москва.

Според информацията на домакините на Нептун, най-интересните автомобили, които ще предизвикат интереса на публиката утре сутринта на старта са Форд Мустанг, Щаер Пух, Алфа Ромео, рали-вариантът на Рено 8 Гордини.

Регламентът на класическото...

Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

Четвъртък, 08 Май 2014 | Рей Пурукер, Берлин
Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

ЗА ПЪРВИ път български автомобилен пилот – Мирослав Петков (на снимката) участва в сериите на Германските исторически серии HАIGO, стартирайки на Моторспорт Арена Ошарслейбен в едноименния град на провинция Саксон-Анхалт. В това си участие Миро, който е шампион на писта в миналогодишния клас А6, се състезава за Хейдике Моторспорт, управлявайки болид Естония 21. Българинът работи за Йенсер Моторспорт в Швейцария, а участието му на Ошарслейбен е сбъдната му мечта да кара едноместен исторически автомобил.  

Пистовите състезания HАIGO са част от подкрепящите серии на АДАК GT Мастърс в Източна...

Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

Четвъртък, 01 Май 2014 | Любомир Дренски, RallyXpress
Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

ДЕН, СЛЕД КАТО ретро маратонът Сидни-Лондон премина през българската си секция и направи три, вместо планираните три преминавания на етапа Българка, двамата организатори на етапа в България – Атанас Чанев и Силвия Христова (тя и човекът, направил връзката за състезанието), получиха кратко благодарствено писмо от директора на надпреварата Майк Солоуей. Обикновено такива писма получават и останалите организатори по маршрута, но за двамата то е специално. Защото освен стандартните фрази за благодарност, в писмото е казано и това, че „работата, която сте свършили беше страхотна.“ И в добавка,...

Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

Вторник, 29 Април 2014 | Сливен, Любомир Дренски
Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

СЛИВЕНСКИТЕ организатори на българската секция от ретро-маратона от Сидни до Лондон получиха възможно най-неочакваният комплимент от участниците, след като днес пристигналите в града под Сините камъни 19 автомобила направиха три преминавания през 33-километровия скоростен етап, вместо планираните две карания на трасето над Българка. В понеделник вечерта организаторите на маратона направиха задължителна предварителна проверка на скоростната отсечка.

Пътят и състоянието му толкова много им хареса, че още тогава изявиха желание вместо две, да направят три преминавания. Това стана за...

46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

Четвъртък, 10 Април 2014 | София, RallyXpress
46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

АКО НАИСТИНА искате да разберете духа на световните ралита в края на 60-те години на миналия век и да видите колите, които подпалиха фантазиите поне пет поколения наши пилоти, просто блокирайте дните си за 28 и 29 април, намерете си рано-рано място на класиката Карандила, за да видите кои от потеглилите 51 екипажа на шестия класически маратон Лондон/Сидни, ще карат в Сливенския балкан.

Там са двете скоростни отсечки – 44 и 45, които са подготвени от АСК Сливен. След почти пълни 46 години, маратонът между столицата на Империята и метрополията се връща, но този път в обратна посока.

Което е по-важно, този...

«  7 8 9 10 11 12 13  » 
Автобои Неделчев