• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ретро

Николай Ковачев спечели 17-о класик рали Нептун

Неделя, 29 Юни 2014 | от Николай Каразлатев, Варна
Николай Ковачев спечели  17-о класик рали Нептун

НА СТАРТА пред Община Варна в събота застанаха 18 екипажа. След 17 км преход, пред с. Бенковски беше старта на точна езда (ТЕ-1). Това е бивша скоростна отсечка от рали Галатея - тесен асфалтов път, без трафик, при който екипажите трябваше да изминат 9,800 км при средна скорост 44 км/ч., като в същото време сами да изчислят идеалното време за преминаване.

Именно тук се отказа първият екипаж, дебютант на ретро ралито - чудесен Мерцедес Бенц 580 SL кабриолет.

След това автомобилната колона се насочи към Долни чифлик. На площада часовата контрола бе комбинирана с арка и брандирана с логото на ралито и герба...

Шампионът води колоната на Класик Рали Нептун 2014 г.

Петък, 27 Юни 2014 | Варна, Прес-служба рали Нептун
Шампионът води колоната на Класик Рали Нептун 2014 г.

 ШАМПИОНЪТ за миналата година и победителят в първенството в първенството на класическите автомобили за 2011 г. Николай Ковачев (№1) ще води колоната от петнадесет автомобила, които утре стартират от Варна в първия кръг на шампионата за този сезон.

Най-многобройна е групата на варненските пилоти -11, по един са пилотите от Сливен, София, Каварна и от Москва.

Според информацията на домакините на Нептун, най-интересните автомобили, които ще предизвикат интереса на публиката утре сутринта на старта са Форд Мустанг, Щаер Пух, Алфа Ромео, рали-вариантът на Рено 8 Гордини.

Регламентът на класическото...

Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

Четвъртък, 08 Май 2014 | Рей Пурукер, Берлин
Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

ЗА ПЪРВИ път български автомобилен пилот – Мирослав Петков (на снимката) участва в сериите на Германските исторически серии HАIGO, стартирайки на Моторспорт Арена Ошарслейбен в едноименния град на провинция Саксон-Анхалт. В това си участие Миро, който е шампион на писта в миналогодишния клас А6, се състезава за Хейдике Моторспорт, управлявайки болид Естония 21. Българинът работи за Йенсер Моторспорт в Швейцария, а участието му на Ошарслейбен е сбъдната му мечта да кара едноместен исторически автомобил.  

Пистовите състезания HАIGO са част от подкрепящите серии на АДАК GT Мастърс в Източна...

Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

Четвъртък, 01 Май 2014 | Любомир Дренски, RallyXpress
Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

ДЕН, СЛЕД КАТО ретро маратонът Сидни-Лондон премина през българската си секция и направи три, вместо планираните три преминавания на етапа Българка, двамата организатори на етапа в България – Атанас Чанев и Силвия Христова (тя и човекът, направил връзката за състезанието), получиха кратко благодарствено писмо от директора на надпреварата Майк Солоуей. Обикновено такива писма получават и останалите организатори по маршрута, но за двамата то е специално. Защото освен стандартните фрази за благодарност, в писмото е казано и това, че „работата, която сте свършили беше страхотна.“ И в добавка,...

Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

Вторник, 29 Април 2014 | Сливен, Любомир Дренски
Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

СЛИВЕНСКИТЕ организатори на българската секция от ретро-маратона от Сидни до Лондон получиха възможно най-неочакваният комплимент от участниците, след като днес пристигналите в града под Сините камъни 19 автомобила направиха три преминавания през 33-километровия скоростен етап, вместо планираните две карания на трасето над Българка. В понеделник вечерта организаторите на маратона направиха задължителна предварителна проверка на скоростната отсечка.

Пътят и състоянието му толкова много им хареса, че още тогава изявиха желание вместо две, да направят три преминавания. Това стана за...

«  7 8 9 10 11 12 13  » 
Автобои Неделчев