• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ретро

България е доказан авторитет за FIVА, съавтор е на CEERТ

Понеделник, 26 Ноември 2018 | София, RallyXpress
България е доказан авторитет за FIVА, съавтор е на CEERТ

В ОГРОМНОТО и все по-бързо увеличаващо се семейство на историческите автомобили и световната им организация FIVА, в последните две-три години нашата страна печели впечатляващ авторитет, благодарение на Българският автомобилен клуб Ретро, както и на работата по перфектно провежданото четири години по ред Ретро Рали България.

Ако се излезе извън рамките на световния алианс, обединението на нашите „историци“ и високия професионализъм при работата им намериха най-доброто отражение в създаденият през август в Сибиу Регулярен Трофей на Централна и Югоизточна Европа (CEERT).

Новата серия от...

Ужасна криза с навигаторите, вадят старите кадри от запаса

Вторник, 06 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Ужасна криза с навигаторите, вадят старите кадри от запаса

КРИЗАТА ЗА НАВИГАТОРИТЕ в автомобилните ралита е толкова голяма, че след като през последните три седмици резервът от ко-пилоти бе изтупан като брашнен чувал, сега внезапно осиротели пилоти са се насочили към останалия запас.

При това не говорим за „неприкосновен запас“ както във войската, а за запаса, от който очевидно вече трябва да се пращат повиквателни на… резервистите.

Рали спринт Вида потвърждава драстичния недостиг на хора за дясната седалка. На пазара няма свободни партньори – за класни ко-пилоти да не говорим, но дори и такива с минимален опит. Това е единият проблем.

Другият...

Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

Петък, 14 Септември 2018 | Мармарис, Турция, RallyXpress
  • обновена
Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

НАПРЕГНАТИ МИНУТИ и извънредно напрежение се е наложило да преживее Янко Калев (на снимката), единият от петимата български времеизмервачи, които в Рали Турция играят ролята на дублираща система на официалните таймкипъри на WRC.

Още на първата скоростна отсечка петкратният световен шампион Себастиян Ожие минава толкова агресивно през финала на 38-километровата Четибели 1, че неговата Фиеста помляла част от инвентара на маршалите.

„Не, не съм имал никакво напрежение – каза по телефона за RallyXpress Калев. - Пораженията не бяха нещо особено - 1-2 знака, няколко кабела от нашите и от тези на SAS...

Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

Сряда, 13 Юни 2018 | от Мими Стефанова, София
Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ от 452,5  км в таз годишното издание на Международното Ретро рали България 2018 предложи много адреналин, емоция и напрежение в участниците, непосредствено до самия финал. Минималните разлики в първи ден предвещаваха люта битка до финала във втори ден. За разлика от предходните издания на състезанието, в тази година всички екипажи финишираха, като състезанието отбеляза своя рекорд: нямаше отпаднали автомобили от надпреварата. И освен това: четвърто издание, четвърти различен победител.

Организаторът на ралито се беше постарал да подбере нови изпитания, като досега за първи...

Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

Сряда, 06 Юни 2018 | София, RallyXpress
Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

ЧЕТВЪРТОТО издание на Ретро Рали България ще стартира този петък в 18.30 ч. от Автотранс Сервиз с 10-киломчетров пролог по софийските улици, когато софиянци ще видят колона от 23 изключителни автомобила, всеки един от тях историческа ценност.

Сегашното издание на историческите возила се организира от софийския клуб Автотранс Рейсинг Тим, заедно с помощта на Българския Автомобилен Клуб Ретро и Община Костинброд.

Списъкът със заявените участници е от 23 автомобила, като специално за сегашното издание от Турция е пристигнал за участие със своя Рено 12ST Ердал Гюмюген/Сердар Ялдъръм.

И понеже...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев