• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

Ретро

Двама победители в класическото Сафари

Събота, 02 Декември 2017 | Найроби, RallyXpress
Двама победители в класическото Сафари

ЕДНА НЕУДОБНА дилема пред организаторите на Източноафриканското класическо Рали Сафари, бе решена от стюардите на състезанието, решавайки окончателно, че първенците в състезанието ще бъдат двама. В последния ден от надпреварата – 1 декември - всички състезатели преминаха през контролните точки, с изключение на два екипажа, затънали в кален овраг. Първоначално организаторите отмениха този скоростен етап, допускайки в продължението тандема Ричард Джаксън/Райън Чемпиън и тяхното Порше 911.
 
По-късно домакините отмениха анулираният етап, като се позоваха на правило, че състезателите, които не...

Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

Четвъртък, 14 Септември 2017 | Стара Загора, RallyXpress
Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА за 14-годишната история на писа Стара Загора рекламна кампания предхожда петия старт от шампионата на затворен маршрут (30 септември/1 октомври). Докато всичко около четвъртото състезание от календара – юбилейната писта Велико Търново продължава да е пакетирано с пълна несигурност, неяснота и всевъзможни варианти, в Стара Загора – почти дословно – работят не като за поредния старт заралийското трасе, а като за финал на шампионата. 18 дни преди старта, в града има толкова пана, транспаранти и четири билборда, колкото у нас не бяха направени дори и за световния кръг по рали в...

Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

Петък, 25 Август 2017 | от Орлин Пенев, Варна
Тринадесет автомобила в тринадесетия Варненски събор

ЧЕТВЪРТИЯТ кръг от класик рали шампионата с коефициент – 3, организира се от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК СБА – Варна. Център на ралито е ДКС - Варна, където са старт и финала.

Ралито е ретро вариант на състезание, проведено със същото име в две последователни години (1938 и 1939 г.), организирано от Български автомобилен туринг клуб (БАТК).

Маршрут с дължина 199.920км. съдържа 10 – часови контроли, 4 етапа – точна езда, 2 етапа – слалом ( майсторско управление ). Първият в град Балчик, втория в Аксаково.   
 

І – ден 26. 08. 2017 г.: 99 км., 5 часови контроли, 2 етапа точна...

„Зелени“ автомобила тръгват в ЕКО-Рали България 2017 г.

Събота, 29 Юли 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
„Зелени“ автомобила тръгват  в ЕКО-Рали България 2017 г.

ОБЩО 17 екологични возила застанаха пред стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София снощи вечерта. Четиринадесет електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на Международната автомобилна федерация (ФИА), а два хибрида и една, задвижвана от пропан-бутан кали, ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа. За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на ФИА се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към...

Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

Вторник, 27 Юни 2017 | от Ор. Пенев, директор на Нептун Рали
Нептун Класик Рали тръгва към третото си десетилетие

ПРЕДИ МАЛКО по-малко от 20 пълни години, на 5 октомври 1996 г. се провежда първото ретро рали Нептун. Тогава под арката на ралито до Фестивалния и конгресен център преминаха 11 автомобила, всичките произведени преди 1970 г. Заложената концепцията в маршрута на ралито е, той да следва морският бряг. Дългогодишната традиция на този маршрут довежда до едно постоянно партньорство със градчетата-домакини  Бяла, Обзор, Несебър. В 20-тото юбилейно рали на старт застанаха 15 автомобила, като само един беше произведен преди 1970 г.

Тази година стартиралите екипажи бяха от Варна, Каварна, Поморие, Сливен и...

1 2 3 4 5  »