• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Ретро

Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

Сряда, 13 Юни 2018 | от Мими Стефанова, София
Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ от 452,5  км в таз годишното издание на Международното Ретро рали България 2018 предложи много адреналин, емоция и напрежение в участниците, непосредствено до самия финал. Минималните разлики в първи ден предвещаваха люта битка до финала във втори ден. За разлика от предходните издания на състезанието, в тази година всички екипажи финишираха, като състезанието отбеляза своя рекорд: нямаше отпаднали автомобили от надпреварата. И освен това: четвърто издание, четвърти различен победител.

Организаторът на ралито се беше постарал да подбере нови изпитания, като досега за първи...

Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

Сряда, 06 Юни 2018 | София, RallyXpress
Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

ЧЕТВЪРТОТО издание на Ретро Рали България ще стартира този петък в 18.30 ч. от Автотранс Сервиз с 10-киломчетров пролог по софийските улици, когато софиянци ще видят колона от 23 изключителни автомобила, всеки един от тях историческа ценност.

Сегашното издание на историческите возила се организира от софийския клуб Автотранс Рейсинг Тим, заедно с помощта на Българския Автомобилен Клуб Ретро и Община Костинброд.

Списъкът със заявените участници е от 23 автомобила, като специално за сегашното издание от Турция е пристигнал за участие със своя Рено 12ST Ердал Гюмюген/Сердар Ялдъръм.

И понеже...

Кипилово: Иван Дончев прави преброяването на ветераните

Понеделник, 22 Януари 2018 | София, RallyXpress
Кипилово: Иван Дончев прави преброяването на ветераните

НЕОБИЧАЕН СТИКЕР с надпис Рали Стара Река 2018 и проекта за възпоменателна значка получиха близо 30 автомобилни български състезатели от златното поколение на този спорт у нас. Пилоти, навигатори и механици - все майстори на спорта, които преди три-четири десетилетия правеха този спорт, но така и нито за миг не се надуха със самочувствието, че са големите артисти на националната бензинова сцена.

А всъщност, макар и да не бяха титулувани като главните герои на този спорт, многохилядните фенове (тогава по български наричани запалянковци!), без интернет, без фейс, месинджър или скайп знаеха дори и...

Двама победители в класическото Сафари

Събота, 02 Декември 2017 | Найроби, RallyXpress
Двама победители в класическото Сафари

ЕДНА НЕУДОБНА дилема пред организаторите на Източноафриканското класическо Рали Сафари, бе решена от стюардите на състезанието, решавайки окончателно, че първенците в състезанието ще бъдат двама. В последния ден от надпреварата – 1 декември - всички състезатели преминаха през контролните точки, с изключение на два екипажа, затънали в кален овраг. Първоначално организаторите отмениха този скоростен етап, допускайки в продължението тандема Ричард Джаксън/Райън Чемпиън и тяхното Порше 911.
 
По-късно домакините отмениха анулираният етап, като се позоваха на правило, че състезателите, които не...

Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

Четвъртък, 14 Септември 2017 | Стара Загора, RallyXpress
Небивала рекламна кампания предхожда писта Стара Загора

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА за 14-годишната история на писа Стара Загора рекламна кампания предхожда петия старт от шампионата на затворен маршрут (30 септември/1 октомври). Докато всичко около четвъртото състезание от календара – юбилейната писта Велико Търново продължава да е пакетирано с пълна несигурност, неяснота и всевъзможни варианти, в Стара Загора – почти дословно – работят не като за поредния старт заралийското трасе, а като за финал на шампионата. 18 дни преди старта, в града има толкова пана, транспаранти и четири билборда, колкото у нас не бяха направени дори и за световния кръг по рали в...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев