• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Ретро

Ужасна криза с навигаторите, вадят старите кадри от запаса

Вторник, 06 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Ужасна криза с навигаторите, вадят старите кадри от запаса

КРИЗАТА ЗА НАВИГАТОРИТЕ в автомобилните ралита е толкова голяма, че след като през последните три седмици резервът от ко-пилоти бе изтупан като брашнен чувал, сега внезапно осиротели пилоти са се насочили към останалия запас.

При това не говорим за „неприкосновен запас“ както във войската, а за запаса, от който очевидно вече трябва да се пращат повиквателни на… резервистите.

Рали спринт Вида потвърждава драстичния недостиг на хора за дясната седалка. На пазара няма свободни партньори – за класни ко-пилоти да не говорим, но дори и такива с минимален опит. Това е единият проблем.

Другият...

Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

Петък, 14 Септември 2018 | Мармарис, Турция, RallyXpress
  • обновена
Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

НАПРЕГНАТИ МИНУТИ и извънредно напрежение се е наложило да преживее Янко Калев (на снимката), единият от петимата български времеизмервачи, които в Рали Турция играят ролята на дублираща система на официалните таймкипъри на WRC.

Още на първата скоростна отсечка петкратният световен шампион Себастиян Ожие минава толкова агресивно през финала на 38-километровата Четибели 1, че неговата Фиеста помляла част от инвентара на маршалите.

„Не, не съм имал никакво напрежение – каза по телефона за RallyXpress Калев. - Пораженията не бяха нещо особено - 1-2 знака, няколко кабела от нашите и от тези на SAS...

Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

Сряда, 13 Юни 2018 | от Мими Стефанова, София
Ретро Рали България 2018: неподправен поглед отвътре

ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ от 452,5  км в таз годишното издание на Международното Ретро рали България 2018 предложи много адреналин, емоция и напрежение в участниците, непосредствено до самия финал. Минималните разлики в първи ден предвещаваха люта битка до финала във втори ден. За разлика от предходните издания на състезанието, в тази година всички екипажи финишираха, като състезанието отбеляза своя рекорд: нямаше отпаднали автомобили от надпреварата. И освен това: четвърто издание, четвърти различен победител.

Организаторът на ралито се беше постарал да подбере нови изпитания, като досега за първи...

Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

Сряда, 06 Юни 2018 | София, RallyXpress
Ретро Рали България тръгва в петък с 23 изключителни коли

ЧЕТВЪРТОТО издание на Ретро Рали България ще стартира този петък в 18.30 ч. от Автотранс Сервиз с 10-киломчетров пролог по софийските улици, когато софиянци ще видят колона от 23 изключителни автомобила, всеки един от тях историческа ценност.

Сегашното издание на историческите возила се организира от софийския клуб Автотранс Рейсинг Тим, заедно с помощта на Българския Автомобилен Клуб Ретро и Община Костинброд.

Списъкът със заявените участници е от 23 автомобила, като специално за сегашното издание от Турция е пристигнал за участие със своя Рено 12ST Ердал Гюмюген/Сердар Ялдъръм.

И понеже...

Кипилово: Иван Дончев прави преброяването на ветераните

Понеделник, 22 Януари 2018 | София, RallyXpress
Кипилово: Иван Дончев прави преброяването на ветераните

НЕОБИЧАЕН СТИКЕР с надпис Рали Стара Река 2018 и проекта за възпоменателна значка получиха близо 30 автомобилни български състезатели от златното поколение на този спорт у нас. Пилоти, навигатори и механици - все майстори на спорта, които преди три-четири десетилетия правеха този спорт, но така и нито за миг не се надуха със самочувствието, че са големите артисти на националната бензинова сцена.

А всъщност, макар и да не бяха титулувани като главните герои на този спорт, многохилядните фенове (тогава по български наричани запалянковци!), без интернет, без фейс, месинджър или скайп знаеха дори и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев