• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

“ДЕВЕТКАТА” НА БРАТЯ ПОПОВИ НА СПЕШЕН ПРЕГЛЕД В АВСТРИЯ У ЩОЛ

Понеделник, 05 Юни 2006 |
“ДЕВЕТКАТА” НА БРАТЯ ПОПОВИ НА СПЕШЕН ПРЕГЛЕД В АВСТРИЯ У ЩОЛ

ВЪВ ВТОРИЯ кръг от националното първенство – рали Траянови врати, шампионският екипаж на OMV Рали Тим братята Ясен и Дилян Попови завършиха 4-и в генералното класиране, подобрявайки с 6 места позицията си в шампионата след две състезания. Това са първите 5 точки, които тандемът взима през този сезон.

Попови завършиха на 2:08.5 мин от победителите Димитър Илиев/Янаки Янакиев, като в началото на рали Траянови врати двамата се движеха на 6-а позиция и причината за това е, че проблемите, които имаха с автомобила продължават вече във второ поредно рали.

При това, след светкавичната визитата на инж. Гюнтер Ашахер след рали Виктори-София, се оказва, че в електронната настройка на Мицубиши-то всичко е окей.

“Дори Гюнтер категорично ни заяви, че програмата, с която е настроена колата е същата, която е била използвана и при сетването на автомобила Андрей Йереб”, обясни преди старта на Траянови врати навигаторът Дилян Попов.

Дори и незапознатите зрители в Траянови врати направи впечатление, че "деветката" е омаломощена, когато трябва да се справя с изкачване.

Снимка: OMV Рали Тим

Това, което обясни за RallyXpress пилотът бе, че има нещо генерално сбъркано с мотора на тази кола. Засега не е ясно обаче – категоричен е Ясен – дали изоставането е единствено от това, че има повече грешка в настройките в мотора и по-малко причината е в това, че екипажът във второ състезание не използва отговарящите на хомологацията на модела 335-милиметрови спирачки или е обратното.

“Със сигурност за старта на рали Стари столици, ще имаме модерните спирачни дискове, които в петък са пристигнали в Австрия”, допълва Ясен Попов.

Миналата година екипажът на OMV Рали Тим Попови започна сезона с победа на рали Траянови врата, с което те се регистрираха като първите победители на това ново рали.

„Радвам се, че усилията ни да догоним челните позиции все пак дадоха резултат и завършихме четвърти. Колата ни все още ни създава проблеми с мощността, въпреки че работихме по настройките в краткия период между първия и втория кръг на шампионата.
Вече се договорихме с колегите от Щол Рейсинг, че още другата седмица ще направим сериозен преглед на автомобила в Австрия със специалистите към OMV Рали Тим Централна и Източна Европа, за да компенсираме изоставането си от първите две ралита на шампионата. Радвам се, че екипажът на OMV Рали Тим в А/6 излезе начело в своята група.” – заявява Ясен Попов в пресбюлетина на OMV Рали Тим, публикуван на страницата на отбора.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев