• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

Четвъртък, 03 Август 2017 | Сливен, RallyXpress
40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

ЧЕТИРИДЕСЕТ от присъствалите на вчерашният семинар кандидати за стажант-маршали в Сливен Рали (1/3 септември) ще трябва да изчакат процедурата, за да получат лицензите си, с които най-добрите от тях ще продължат кариерата си в автомобилния спорт в следващите години. Семинарът беше организиран от сливенския АСК Скорпион и дирекцията на сливенското състезание, съвместно с БФАС. Надпреварата е четвърти кръг от първенството на България и е валидна за балганския рали трофей на ФИА. Целта на събирането на тези близо 50 човека в залата на хотел Спорт Палас бе, за да подсили съдийския състав на ралито.

В този му вид и с авторитета на такива капацитети в автомобилния спорт като лектори, семинарът в Сливен се прави за първи път.

„Имаше и петнадесетина маршали, които вече са били лицензирани и за тях лекциите бяха по-скоро опресняване на знанията“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на ралито Атанас Чанев.

Както писа вече RallyXpress, специално за лекцията и семинара са били поканени Георги Янакиев-мл., председателят на комисията по безопасност на БФАС, шефът на радиовръзките Таньо Танев, както и Валентин Иванов от съдийската комисия на националната федерация.

40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

снимка: аск скорпион
ЛЕКЦИЯ ОТ КАПАЦИТЕТ… Георги Янакиев-мл. (вдясно) говори пред бъдещите маршали на Сливен Рали по време на семинара за съдиите, организиран в хотел Спорт палас в града.


„Много сме доволни от семинара и изнесените лекции, които бяха на високо професионално равнище – допълни Чанев. – Разбира се, благодарим на лекторите за техният ангажимент към нас и се надяваме, че в бъдеще ще работим за сигурността на състезанието по същия продуктивен начин.“

Преди година силно известният в Сливен навигатор и по професия шофьор на автомобил от Бърза помощ Димитър Трифонов-Линейката организира специална презентация преди рали Сливен, показвайки най-важните елементи на лекарите от МБАЛ д-р Иван Селимински (Сливен) при екстремно спасяване на пострадал екипаж в ралито.

Сега същото Линейката направи и пред бъдещите маршали, обяснявайки им, че при случай, те единствено трябва да помогнат на екипажа да се освободи от системите за сигурност.

2017 SLI Marsahl Seminar 02

снимка: аск скорпион
СЛЕД ЛЕКАРИТЕ, СЕГА И ПРЕД МАРШАЛИТЕ… Димитър Трифонов-Линейката показва как при инцидент трябва да бъде свалена системата HANS.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев