• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

Четвъртък, 03 Август 2017 | Сливен, RallyXpress
40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

ЧЕТИРИДЕСЕТ от присъствалите на вчерашният семинар кандидати за стажант-маршали в Сливен Рали (1/3 септември) ще трябва да изчакат процедурата, за да получат лицензите си, с които най-добрите от тях ще продължат кариерата си в автомобилния спорт в следващите години. Семинарът беше организиран от сливенския АСК Скорпион и дирекцията на сливенското състезание, съвместно с БФАС. Надпреварата е четвърти кръг от първенството на България и е валидна за балганския рали трофей на ФИА. Целта на събирането на тези близо 50 човека в залата на хотел Спорт Палас бе, за да подсили съдийския състав на ралито.

В този му вид и с авторитета на такива капацитети в автомобилния спорт като лектори, семинарът в Сливен се прави за първи път.

„Имаше и петнадесетина маршали, които вече са били лицензирани и за тях лекциите бяха по-скоро опресняване на знанията“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на ралито Атанас Чанев.

Както писа вече RallyXpress, специално за лекцията и семинара са били поканени Георги Янакиев-мл., председателят на комисията по безопасност на БФАС, шефът на радиовръзките Таньо Танев, както и Валентин Иванов от съдийската комисия на националната федерация.

40 от бъдещите маршали ще чакат своите лицензи от БФАС

снимка: аск скорпион
ЛЕКЦИЯ ОТ КАПАЦИТЕТ… Георги Янакиев-мл. (вдясно) говори пред бъдещите маршали на Сливен Рали по време на семинара за съдиите, организиран в хотел Спорт палас в града.


„Много сме доволни от семинара и изнесените лекции, които бяха на високо професионално равнище – допълни Чанев. – Разбира се, благодарим на лекторите за техният ангажимент към нас и се надяваме, че в бъдеще ще работим за сигурността на състезанието по същия продуктивен начин.“

Преди година силно известният в Сливен навигатор и по професия шофьор на автомобил от Бърза помощ Димитър Трифонов-Линейката организира специална презентация преди рали Сливен, показвайки най-важните елементи на лекарите от МБАЛ д-р Иван Селимински (Сливен) при екстремно спасяване на пострадал екипаж в ралито.

Сега същото Линейката направи и пред бъдещите маршали, обяснявайки им, че при случай, те единствено трябва да помогнат на екипажа да се освободи от системите за сигурност.

2017 SLI Marsahl Seminar 02

снимка: аск скорпион
СЛЕД ЛЕКАРИТЕ, СЕГА И ПРЕД МАРШАЛИТЕ… Димитър Трифонов-Линейката показва как при инцидент трябва да бъде свалена системата HANS.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев