• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

30 заявки за спринта Дряново, Миро Ангелов с 2 автомобила

Четвъртък, 17 Май 2018 | София, RallyXpress
30 заявки за спринта Дряново, Миро Ангелов с 2 автомобила

ДВЕ ЗАЯВКИ, с двама различни пилота от един отбор фигурират в списъка на регистрираните за първия старт от шампионата по рали-спринт в Дряново тази събота и неделя. Това е разделеният на две екипаж на Мегапорт - пилотът Мирослав Ангелов  и  навигаторът му Еди Сивов (на снимката), които фигурират съответно под двата стартови номера 6 и 27. Срещу името на Ангелов е записана Шкода Фабия R5, а срещу това на Сивов - Пежо 208 R2. Така реално списъкът със заявените е не от 30, а от 29 автомобила (виж по-долу).

В този си вариант и преди техническия и административен преглед, листата повтаря 1:1 миналогодишната цифра на стартиралите при откриването на шампионат.

Дали с Шкода или с Пежо-то, с което двамата дебютираха на рали-сцената тук през юни 2017 г. ще стартира екипът на Мегапорт, не беше сигурно до вчера в късния след обед.

Това няма да бъде на 100-процента сигурно и днес, горе-долу по същото време.

Докато до вчера проблемът бе с регистрацията на автомобила, за който с кански мъки бяха намерени и доставени транзитни номера, днес въпросът остава да се реше единствено от направеният на писта Дракон тест и допълнителните проби на закрито трасе по-късно.

30 заявки за спринта Дряново, Миро Ангелов с 2 автомобила

снимка за rallyxpress: ради исаев
БЪРЗИ КРЪГЧЕТА НА ДРАКОН-А… Преди да се отправят към реален пътен участък, който да е затворен за изпитания, днес екипът на Мегапорт завъртя контролни обиколки на пистата Дракон.


В значителна степен административните мъки по регистрацията на „ер-петицата“ объркваха работата на екипа на братя Исаеви, на които се наложи от началото на седмицата, за да гарантират участието на екипажа в Дряново, да работят по R2.

Планираната доставка на диференциала за колата, който е трябвало да се използва в Турция, пристига в началото на седмицата. През същото време, паралелно върви и втория месец, в който за чешкия автомобил не може да се вземат регистрационните табели.

Така сега, на въпроса дали изгарящият от нетърпение Миро Ангелов ще се пусне в Дряново с R5, отговорът е в последния тест на Калояново и километрите на закритото трасе..

2018 DRY Zayavki 001

СПИСЪКЪТ със заявените състезатели за третото издание на ралиспринт Дряново.

„Доволни сме от заявките – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Атанас Божилов – една „ер-петица“ – дай Боже, три Мицубиши Лансър, две Субару Импреза и едно Ауди S2 са много добра реклама за състезанието. Та това е почти една трета от целия списък!“

Междувременно той и отговорникът по сигурността Валентин Бонев окончателно определиха GPS-координатите на старта и финала на трасето за трите специални етапа, маркирайки точките със зелен спрей, а днес по-късно след обед или утре сутринта с бяла боя ще бъдат направени и надписите „старт“ и „финал“.

2018 DRY Bonev GPS

2018 DRY Bonev Marc

снимка за rallyxpress: организатори на ралиспринт дряново
МЕРКИ И МАРКИРОВКА… (горе) Докато Атанас Божилов отчита GPS-координатите, (долу) Валентин Бонев маркира точките на старта и финала.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев