• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Шампионите с бързо тестване на автомобила пред прегледа

Събота, 03 Ноември 2018 | Видин, RallyXpress
Шампионите с бързо тестване на автомобила пред прегледа

ШАМПИОНИТЕ на България в ралитата за 2018 г. Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивов (на снимката) направиха бърз тест на своята Фабия R5 в покрайнините на Видин, там където в златните години на едноименното рали бе дългият около километър сервизен парк. Според установените през тази година стандарти на екипа на братята Исаеви - Игнат и Ради, за тестът бе направено импровизирано трасе, по което екипажът първо направи записки, а след това и шест последователни тура, преди Шкода-та да бъде представена на техническия преглед.

„Не, пропуснахме да засечем километража – обясни пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Миро Ангелов. – Но мисля, че беше някъде около 3.4 – 4 км.“

Ангелов, който от третото завъртане на „скоростната“ отсечка, с всяка една от останалите три увеличаваше темпото и агресивността на карането, смята, че поставените по трасето 23 шика са му малко необичайни.

„Малко ми са тесни и дълги, нали, това чувствам, а и не очаквах толкова дълги прави“, уточни усещането си последният по дата българин, спечелил след Митко Илиев и Крум Дончев най-авторитетното нашенско рали – България.

Шампионите с бързо тестване на автомобила пред прегледа

снимка: rallyxpress
НЕ ИСКАТ ДА СПИРАТ… В края на теста пилот и навигатор така бяха вдигнали нивото на адреналина, че можеха да продължат до по мръкнало и на фарове.


Макар в края на 45-минутния тест на Ангелов и Сивов да не им се слизаше от колата, а конфигурацията на „отсечката“ (включваща и 2 импровизирани и два естествени обратни завои, както и два шикана) очевидно да им допадаше, и двамата бяха на мнение, че за утрешния старт ще използват различни от гумите, с които се пуснаха в теста.

Тази година Исаеви и екипажът на Мегапорт Рейсинг нямат нито едно отклонение от схемата „писта Дракон-състезателно трасе-старт“, като единствено в първите изпитания, преди да е гарантирано получаването на Фабия-та, Ангелов/Сивов направиха километри с възстановения двигател в миналогодишния автомобил на екипажа Пежо 208 R2.

Погледнато от спортна гледна точка, тази схема работи почти като при професионалните атлети, които за големите стартове винаги използват и подгряващи стартове.

:: ПЪРВИ ТЕСТ СЛЕД РЕМОНТА

На същото трасе, но почти в самия край на изпитанията на „мегапортите“ се появи и екипажът на Дунев Рейсинг Александър Спиров/Георги Гаджев (Лада 2108). Да припомним, че тази Самара бе в ръцете на варненския екипаж на Флат-аут Тодор Атанасов/Владимир Владимиров, но след проблеми с двигателят трябваше да бъде ремонтиран спешно с онова, което е останало в халето на инж. Йосифов, а не да се чака поръчката на резервни части от Русия.

2018 VID Spirov SD 000

снимка: rallyxpress
КРАТКИ УКАЗАНИЯ… Александър Спиров сочи двигателя на Лада-та, обяснявайки на механиците какво иска да прегледат преди с Георги Гаджев да направят своя тест край запуснатите цехове бившият гумен гигант Вида.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев