• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Старозагорци с двойна победа за втория кръг от шампионата

Неделя, 30 Юли 2017 | Видин, RallyXpress
Старозагорци с двойна победа за втория кръг от шампионата

ВРЕМЕННОТО НЕОФИЦИАЛНО
КЛАСИРАНЕ В РАЛИ СПРИНТА

ГЕНЕРАЛНО: Динко Иванов 50 т., следван от Антон Титов (Мегапорт) и Ани Ванков – по 18, Огнян Герджиков (Мегапорт) и Георги Георгиев – по 15, Кирил Тодоров (Боила) и Петър Христозов – по 12, Георги Янков и Николай Николов – по 10 т., и др.

ДИНКО ИВАНОВ и навигаторът му Живко
Желев (Ситроен С2 R2, RC4) записаха втора поредна победа от шампионата по рали спринт, завършвайки като първенци и във видинската надпревара днес след обед.

След тази победа двамата отхвръкнаха далече напред в генералното класиране на първенството, оставяйки на повече от 30 т. следващите ги конкуренти.

Успехът на заралиите им донесе и премията от 2500 лв., която организаторите на видинския рали спринт вече четвърта година връчват на победителя в това състезание. Иванов/Желев взеха етапните победи и в четирите скоростни, като с това записаха и първите си етапни победи срещу конкуренцията от стартиралите вчера 18 екипажа, от които до финала днес пристигнаха 14.

„Все още се учим, все пак това ни е третото състезание. Най-важното е, че сме на финала и ние, и колата сме здрави. Атакувахме на максимум в първата отсечка, след което свалихме темпото, като внимавахме много, особено на местата, където има спускане и евентуално извадена фракция“ – каза Иванов за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Динко Иванов, освен в общото класиране, е и победител в своя клас RC4.

Старозагорци с двойна победа за втория кръг от шампионата

снимка: rallyxpress
25 ТОЧКИ+2500 ЛЕВА+ОТБОРНА ПОБЕДА… Максимума от спринта във Видин взима старозагорския екипаж Иванов/Желев: пълна победа, голямата премия на общината и отборната победа за АСК Стара Загора


Старозагорците преминаха състезателната дистанция от 40.07 км за 24:10.09 мин, следвани на 1:01.30 мин от местните пилоти на Жико Моторспорт Ани Ванков/Александър Стойков (Ауди S2) и на 1:07.66 мин от Георги Георгиев/Васил Иванов (Скорпион, Субару Импреза WRX). За двамата от сливенския автомобилен клуб това е първи подиум в двегодишната им спортна кариера.

„Най-после счупих каръка от толкова години“, коментира Ани Ванков, за който това е първия домашен финал от 2014 г. насам“

2017 VID Vankov SD 007

снимка: rallyxpress
КРАЙ НА КАРЪЩИНАТА Ани Ванков и неговият навигатор Александър Стойков са се скрили на сянка, след като за първи път от години успяват да завършат в домашното си състезание.

„А можеше да сме втори, но вместо да стопя преднината на Ванков, в последния шикан се обърках“, заяви очевидно недоволен от себе си Георги Георгиев, като навигаторът му Васил Георгиев кратко обобщи: „Като не слуша…“

2017 VID Gezata SD 007

снимка: rallyxpress
А НАВИГАТОРЪТ ГЛЕДА СТРАШНО… Васил Георгиев е бесен на своя пилот Георги Георгиев заради грешката направена в последния шикан, която би им донесла сребърното стъпало на подиума.

Най-добре представилият се екипаж при колите с две задвижващи колела, след победителите, както и първи в своя клас RC5 са Петър и Теменужка Христозови (Стара Загора, Ситроен Саксо).

Тяхната позиция (4-и в общото подреждане), добавена към първото място на Иванов/Желев прави отборът на АСК Стара Загора и първенец в клубната надпревара, след която заралии се изкачват на върха на подреждането.

Много силно представяне направиха Николай Николов/Георги Кардашлиев (Жико Моторспорт, Форд Пума), които затварят топ-шест на спринт Вида и са победители в НС5.

След дебюта си като пилот в спринта в Дряново през юни, сега пловдивския екипаж на Дунев Рейсинг Александър Спиров/Георги Гаджев (Пежо 106) допълват точките си в генералното класиране, като в същото време с победата си в НС4 оглавяват подреждането в класа.

2017 VID Spirov SD 007

снимка: rallyxpress
ПАЛЦИТЕ ГОРЕ ЗА ЕЗДАТА, ДОЛУ ЗА ПРЕПАРАТОРА Георги Гаджев, който тежи 52 кг. на седем пъти се е налагало да бута „стой и шестицата“, за да може екипажа да стигне до финала във Видин.

„Първо ни изостави стартерът и се наложи Жоро [Гаджев] седем пъти да бута колата, за да запали… После се откачи вратата… Изобщо големи премеждия“, заяви Спиров, който вече е абсолютният лидер на НС4.

Като се има предвид, че никой от Резина Рейсин, препараторът на автомобила на Спиров/Гаджев не бе на финала, не е изключено към плевенския екип да има и… рекламации за допълнителните усложнения в състезанието край Видин.

Атанас Божилов/Венцислав Марчев (АРА Моторспорт, Тойота Селика GT4) вероятно е най-изстрадалият победата тандем, който до самия старт не бе наясно дали ще може да потегли.

„Реално до 6:30 ч. тази сутрин не се знаеше дали ще стартираме, след като снощи кутията дефектира отново – обясни тимовия шеф на АРА Моторспорт. – Ремонт от 23:00 до разсъмване, но оцеляхме“


„Нея оправихме, предаде ни съединителя“, обяви габровецът, за когото, както и за навигаторът му това бе първо участие в рали дисциплина.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев