• ...СТЮАРДИТЕ НА САФАРИ КЛАСИК СИ ИГРАЯТ НА ИДИ МИ-ДОДИ МИ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ...

     

  • ...БЕГАЧКАТА ЗА ПРОДАЖБА, НО БЕЗ КОНТРАКТ ЗА 2018 Г.: СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН НЕ ИЗГЛЕЖДА РОЗОВ ЗА МАДС ОТСБЕРГ...

     

  • ...ОЖИЕ ПРЕПОДПИСА С М-СПОРТ, НО ДАЛИ В КОНТРАКТА ЗА 2018 Г. НЕ Е СПЕСТЕН ПОДПИСА НА ТРЕТИ УЧАСТНИК В ДОГОВАРЯНЕТО...

Утре в Спорт-Палас в Сливен: семинар за маршали на ралито

Вторник, 01 Август 2017 | Сливен, RallyXpress
Утре в Спорт-Палас в Сливен: семинар за маршали на ралито

ОЧАКВАМ НАЙ-МАЛКО 60 човека да присъстват на семинара, който домакините на рали Сливен организират за стажант-маршалите“, каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт директора на четвъртия кръг от шампионата Атанас Чанев (на снимката). Семинарът е обявен също и на официалния портал на надпреварата (виж ТУК), като специално за тази първа среща с бъдещите маршали сливенчани са предвидили петима лектори,  които винаги са работили и по сигурността на автомобилните състезания. Семинарът е организиран съвместно от дирекцията на рали Сливен и БФАС.

Това са Георги Янакиев-мл., председател на комисията по безопасност на националната автомобилна федерация, Таньо Танев, шефът на радиовръзките в българския автомобилен спорт, водещият експерт във времеизмерването Янко Калев, както и Валентин Иванов, който е сред водещите членове на съдийската комисия на автомобилната ни федерация.

2017 SLI Seminar Marshals

ФАКСИМИЛЕ от обявата за утрешния семинар за бъдещите маршали в Сливен Рали, публикуван на официалния портал на състезанието.

Дори и само изброяването на експертните лектори в занятието на вече получилите своите лицензи маршали и онези, които след изпит ще придобият правата да са стажанти в съдийската работа на автомобилните надпревари, подсказва намеренията на организаторите да акцентират върху ролята на хората на терена, свързана в едно цяло с работа на целия апарат, управляващ състезанието в продължение на четири важни и напрегнати дни.

Семинарът започва в 18:30 ч. в голямата заседателна зала на хотел Спорт палас, където както обикновено се помещава щабът на Сливенското рали.

Освен лекциите и акцентите в изключително отговорната работа на рали-маршалите, на семинара директорът на надпреварата Атанас Чанев ще направи и видео-презентация, показваща както историята на най-стойностното от българските ралита, така възловите моменти от работата на маршалите по трасето на рали Сливен.

Чанев има достатъчно основания да бъде оптимист, очаквайки не само голям брой присъстващи, но също толкова нови членове на важната гилдия на съдиите.

Утре в Спорт-Палас в Сливен: семинар за маршали на ралито

снимка: rallyxpress
ПЪРВИТЕ СТЪПКИ ЗА МЯСТО СРЕД СЪДИИТЕ… Двама сливенски тийнейджъри работят по подготовката на знаците за скоростните етапи в рали Сливен 2016. Всеки от тях двамата категорично заяви през лятото на миналата година пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, че в спорта можеш да „играеш“ и без непременно да си „вътре в бегачката“.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.