• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Управата на БФАС постанови: Сливен ще е на старите дати

Неделя, 18 Февруари 2018 | София, RallyXpress
Управата на БФАС постанови: Сливен ще е на старите дати

ПОСЛЕДНОТО заседание на Управителния съвет на БФАС от 16 февруари (протокола виж ТУК) се разпореди, че няма да има промяна в предварително обявените дати за провеждане на Сливен Рали – 7/9 септември 2018 г. Да припомним, че организаторите на състезанието поискаха промяната, съобразявайки изцяло интересите на този кръг от Европейския Рали Трофей – Зона Балкани, с календара и на световния шампионат. За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт публикува информация на 5 февруари (виж ТУК).

Във факсимилето, поместено по-долу, могат да бъдат прочетени точните аргументи на управителното тяло, които са вложени в основата на решението за запазване на първоначалните дати.

Преди да поиска от Международната автомобилна федерация (ФИА) промяната на датите – от втория уикенд на септември за последната седмица на юли, сливенчани искат мнението на Комисия рали към БФАС, откъдето нямат възражения за датите.

Това е потвърдено повторно от председателя на комисията Пламен Иванов по време на заседанието на УС, който повторно заявява, че няма нормативни пречки за промяната на датите.

В същото време, в същия протокол са посочени и мотивите за запазване на датите, които мотиви са базирани на предварително подписаните договори на Хюндай Рейсинг с чужди пилоти, които ще участват в състезания с дати, които за Сливен Рали са различни о предварително обявените им кръгове, както и водените разговори с кубове от страната, според които преместването на датите би „свило“ необосновано продължителността на първенството.

Управата на БФАС постанови: Сливен ще е на старите дати

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от протокол №7 от 16 февруари, с който управителното тяло на федерацията се разпорежда Сливен Рали да бъде проведено на първоначално обявените дати.


:: УС на БФАС е предложил и
алтернативна на исканата
от домакините на Сливен за
смяна дата (1/3 септември),
която обаче не е била приета.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев