• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Старото е само името, всичко друго за Сърбия Рали е ново!

Сряда, 12 Септември 2018 | от Игор Маркович, Белград
Старото е само името, всичко друго за Сърбия Рали е ново!

СЛЕД НЯКОЛКО десетилетия на поддръжка в Байна Баща, Ужице и Валево, с епизодични „пътувания“ в и около Белград, Сърбия Рали, в 51-ото си издание, се движи към изцяло нов терен. За първи път в историята си, градът Върнячка Баня, един от най-известните туристически центрове на Сърбия (хотели с оферти и категоризация от една до пет звезди), е домакин на ралито. От новото място и новият щаб на ралито ще бъдат особено доволни състезатели от България, тъй като Върнячка баня е със 130 км по-близо от Ужице, а и в непосредствена близост до магистралата.

Ралито ще се намира в изключителния хотел "Соларис курорт".

Какво е специфичното за скоростните етапи, които са в сегашния формат на Сърбия Рали?

Те са съвсем нови за всички екипажите, така че точно изброяване на характеристиките им ще бъде от голямо значение по време на опознаването.

Трасетата са по склоновете на планината Копаоник Гок и от организаторите са подбрани така, че да дават възможността за комбиниране на всички характеристиките за един идеален специален етап.

Старото е само името, всичко друго за Сърбия Рали е ново!

СПИСЪКЪТ със заявените екипажи в 51-ото издание на Сърбия Рали


Ще има все по-големи изкачвания, но и спускания надолу, много широки и бързи части, докато тесните и бавните криви ще бъдат малко по-малко представени.

Асфалтовото покритие е в отлично състояние, на много места неотдавна преасфалтирани и покрити с нова горен слой.

Но екипажите основно ще бъдат изправени пред големите предизвикателства, защото това ще означава, че всички ще се движат при много високи скорости.

Ралито има общо 12 специални теста, шест в събота и също толкова в неделя.

Във всеки ден се кара по два пъти до три места, а общата дължина на маршрута е 468,13 км, от които 164,25 са за скоростните изпитания.

2018 SER Leg 1

КАРТАТА със специалните етапи в първия ден на Сърбия Рали

Най-дългото и най-трудно специално изпитание е „Сребърен“, дълъг 26, 60 километра. Бърза, но също така и технически сложна, този скоростен етап ще бъде истинско предизвикателство за всички екипажи.

Но не само технически, но и чисто физически, защото разликата в надморската височина при стартът е 1104 метра!

За завършването на тази отсечка трябва да се стигне на 1,602 метра надморска височина, но няма да има допълнителен проблем захранване на двигателя с въздух, за да се предотврати по-голям спад на мощността.

Като цяло, цялата първия ден (а след това двата -специалните Мачков камък - 10,80 и Марля - 14,30 км), също имат сериозни изкачвания и солидна разлика във височината.


Въпреки, че това ще бъде най-краткият на втория ден, 8 СЕ и 11 като Бърдо (9,12 км) също са с голямо изкачване и значителна надморска височина разлика от 668 метра.

Приблизително същото се отнася и за останалите две изпитания, Добриняк (10,14 км) и Митра поле (10,80 км).

Последният - Митра поле – също е на изкачване, но само след 2,5 км, които се движат надолу и с доста широки и бързи завой.

Това ще бъде последния тест за екипажите, който не са спрели дотогава по пътищата, преди да финишират на крайбрежната алея в Врънячка Баня.

2018 SER Leg 2

КАРТАТА със специалните етапи във втория ден на Сърбия Рали.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев