• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Стара Загора ли е град, където тушират автомобилни драми?

Петък, 08 Февруари 2019 | София, RallyXpress
Стара Загора ли е град, където тушират автомобилни драми?

ЗАРАДИ ПЪЛНАТА ПРОЗРАЧНОСТ
И ТОЧНАТА ИНФОРМИРАНОСТ

 

Web Micros Camera
КАКТО ВЪВ ВСЯКО от последните 5 общи събрания на БФАС, сайтът с новините в българския автомобилен спорт ще направи всичко необходимо и възможно в събота, след 11:00 ч. да предава на живо на канала на RallyXpress в Ю-Тюб дискусиите, позитивните стъпки и мерките, които да бъдат предприети в най-близко време. Можете да направите това, използвайки рубриката на живо в хедъра, горе вдясно

ИЗГЛЕЖДА обявената от офиса на БФАС по-рано през тази седмица национална среща (виж ТУК) неслучайно е определена да бъде в старозагорския парк-хотел, носещ името на града.

Връщайки лентата със събитията назад, RallyXpress откри два други случая, при които Зарата или е била вече център на подобно събиран, или непосредствено след сериозни проблеми, които са били дискутирани на широка основа, се е провеждало местното пистово състезание, което дълги години остава еталон за организация и интерес от публиката.

През ноември 2013 г. наболелите въпроси около това какъв тип гуми и дали от една и съща марка, които са одобрени от националната спортна власт за пистовите надпревари ще бъдат използвани, събра голям брой от представителите на АСК в страната на спешна среща.

И тя, както и сегашната, бе организирана от офиса на БФАС.

За разлика от луксозната и обширна зала Тервел на парк-хотел Стара Загора, преди 5 и половина години митинга бе в една от конферентните зали на Общината.   

Резултатът бе временното потушаване на недоволството на едни и настоятелността на други пилоти от Серия Спорт и в началото на май т. нар. шампионат на затворен маршрут във Велико Търново стартира без видими ексцесии и без сътресения.

Преди три години пък, след като в началото на същия шампионат действалата две години схема „два старта в един кръг“ бе отменена от управата на спорта, за класиранията за писта Стара Загора бяха върнати отделните класи и начисляваните  точките за тях в първенството.

Това става след бурна и доста категорична с решенията си среща на пилотите на писта Дракон, излезли с ултиматум към националната федерация както за точките, така и за общата дължина на пробягваната дистанция.

Сега обаче ситуацията е друга, а проблемите далече надхвърлят тези на една или друга от класическите дисциплини.

На административно-юридически карти е поставено не само близкото, но и по-далечното бъдеще на този спорт у нас: да го има ли и ако да, то под шапката на кого ще бъдат в бъдеще бензиновите надпревари?

От разпространеното от БФАС съобщение за националната среща, две от точките ще бъдат и основата на митинга: да бъдат запознати присъстващите с доста сложната ситуация около спорта и, разбира се, предложения за предприемане на стъпки и мерки в позитивна посока.

Началото на националната среща е обявено за 11 ч., а самият обемът на онова, което ще се обсъжда и върти около двете точки не предвиждат нито лесни дискусии, а още по-малко бързо приключване на събирането.   

Стара Загора ли е град, където тушират автомобилни драми?

снимка: интернет
ПРОСТОРНО, УДОБНО МЯСТО ЗА ДЪЛГИ ДИСКУСИИ… Дали зала Тервел на парк-хотел Стара Загора ще побери представителите на националните АСК, както и най-учтиво поканените членовете на БФАС, лицензираните състезатели и официални лица, както и всички милеещи за българския автомобилен спорт?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев