• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Стайков ще получи Почетния знак на родното Кърджали

Четвъртък, 30 Ноември 2017 | Кърджали, 24rodopi.com
Стайков ще получи Почетния знак на родното Кърджали

КЪРЖДАЛИЙСКИЯТ автомобилен състезател и носител на Трофея на Международната автомобилна федерация (ФИА) в клас ERT 2 Пламен Стайков (на снимката) ще бъде удостоен с Почетния знак на родния си град – Герб на Община Кърджали (позлатен), който пилотът на Стайков Рейсинг Джорджия ще получи за високите си резултати в автомобилния спорт и за цялостния принос в областта на спорта. Това ще стане по време на церемонията за обявяване на Спортист на годината 2017 на 19 декември. Това стана ясно по време на проведената среща между кмета на Кърджали Хасан Азис и автомобилния ас Пламен Стайков.

По време на разговора Стайков разказа за дългия път към победата, преминал през регионално европейско състезание, където той мери сили със състезатели от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и България, и последвалото участие във финалната надпревара през този месец в Португалия.

Екипажът на Стайков Рейсинг Джорджия Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Мицубиши Лансър Ево 9) завоюва победата, а заедно с това и титлата в клас ERT2 във финала на Европейския Рали Трофей на ФИА.

Стайков бе поздравен от кмета инж. Хасан Азис, който изтъкна, че неговите победи са успех не само за Кърджали и кърджалийци, а са успехи за цялата страна, които трябва да получат своето признание.

20171128 Staykov Prix Rodop

снимка: 24rodopi.com
ОБЕДИНЕНИ ОТ СИНИЯ КРИСТАЛЕН ГЛОБУС… Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и шампионът в ERT2 Пламен Стайков показват на журналистите трофея, спечелен от кърджалийския пилот във финалната надпревара в Португалия.

„Разбира се, че се гордея за това, че имаме в лицето на Пламен Стайков един изключителен спортист, който със своите скромни финансови възможности постигна такива европейски успехи, че даже и надмина големи и богати клубове.

„Това пък прави още по ценна тази купа и това постижение. Не всеки ден и не всяка година имаме световни и европейски шампиони, затова искам да го поздравя и желанието ми е община Кърджали да бъде до Пламен Стайков - да го подкрепя в борбата му за световното първенство. Европейското стъпало е постигнато.

„Надявам се и вярвам, че с възможностите, които той има като талант, и с помощта на хората от Кърджали и община Кърджали, които биха го подпомогнали, ще можем да постигнем заедно с него успех и на световното първенство“, каза още инж. Хасан Азис.

Стайков ще получи Почетния знак на родното Кърджали

ФАКСИМИЛЕ от страницата на родопския електронен портал.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев