• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

След час и 34 км на Дракон-а Ангелов: Мисля, че сме готови

Неделя, 07 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
След час и 34 км на Дракон-а Ангелов: Мисля, че сме готови

ШПЛЬОКИ С ПРОБЛЕМИ
ОКОЛО НОВОТО СУБАРУ

2018 DRA IzoEFko
ПЛАНИРАНИЯТ също за днес след обед първи тест на купения от Естония Субару Импреза WRX N12B така и не се състоя, след като шампионът в рали-спринта Костадин Щерев-Шпльоки и партньорът му Николай Арабаджиев се натъкнали на дребен, но искащ време за отстраняване проблем в момента, в който потеглили към Дракон-а. Това се разбра от тимовия мениджър на екипажа на ЕФКО Рейсинг Тим Стефан Драганов, прекарал на Дракон-а, в компанията на Христо Стоилов (на снимката) два и половина часа на очакване екипажа да се появи.

ТОЧНО НА ЧЕТИРИНАДЕСЕТИЯТ ден, след като екипажът Мирослав Ангелов (на снимката) и навигаторът му Еди Сивов изпуснаха предсрочно титлата в Сърбия Рали заради излизане от трасето и удар в задната дясна част на Фабия-та, днес екипът на братята Игнат и Ради Исаеви и пилота на Мегапорт Рейсинг Тим провериха автомобилът след спешния ремонт.

Разбира се – на трасето на Калояново и, разбира се, отново по схема на импровизиран скоростна отсечка от 8.4 км.

„Мисля, че сме готови…“, коментира в края на тестовете лидерът на шампионата в генералното класиране.

Това бе осмият пореден опит на пилота и техническия му екип, кой Мегапорт Рейсинг правят на трасето край Калояново и първото изпитание, след като по Шкода-та е правен ремонт.

„Е, не много тежък, но достатъчно важен, като се има предвид, че предстои финала този уикенд“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Игнат Исаев. – Малко по-висока е от обичайното. Няма как точно да го определя освен, че подготвена за характерните особености на трасетата на България.“

2018 DRA Miro Test 001

снимка: rallyxpress
НАСТРОЙВАТ „ЕР-ПЕТИЦАТА“… От топ-секретното тефтерче Ради Исаев (горе) прави новия сет на Фабия-та за рали България – малко по-мека, малко по-висока (долу).

За екипа всичко мина от гладко по-гладко и за това доказателството е, че реално отборът и пилотът разполагаха точно с 60 мин за тестовете, колкото време оставаше отворен „прозореца“, между финала на Рено-Феста и официалното затваряне на пистата в 19 ч.

И, второ, че за това време Миро Ангелов успя да навърти точно 33.6 км от общо четирите излизания на трасето, а спиранията бяха толкова кратки, че единствено да се проверят показателите на датчиците.

След час и 34 км на Дракон-а Ангелов: Мисля, че сме готови

снимка: rallyxpress
ОСТАНА РАБОТА САМО ЗА ДИЗАЙНЕРИТЕСпоред екипът на Мегапорт Рейсинг всичко по ремонта и подготовката на Фабия-та е завършено. Остава само дизайнерите да свършат работата си по сменените с нови три врати на автомобила.


„Има още малко по подготовката – коментира Ради Исаев, сочейки сменените след удара три врати, които до заминаването на отбора за рали България ще бъдат брандиани с обичайната за автомобила разцветка.

„Чувствам я [колата] по-добре – обяви Миро Ангелов. – Сега тя е по-мека, много по-трудно може да се „отсече“, а ако стане – ще ми е по-лесно да я овладея.“

И при четирите тура на импровизирания вариант на специален етап, Ангелов за първи път не бе в тандем със Сивов-мл., а записките на описаните преди първата сесия завои четеше Венци Мирчев, бившият ко-пилот на съотборника на Ангелов в Мегапорт Рейсинг Антон Титов.

2018 DRA Miro Venzi Mirch 0

снимка: rallyxpress
ОБРАТНО В БИЗНЕСА ЗА 60 МИНУТИ… Макар и след 123 седмици извън играта, Венци Мирчев моментално влезе във форма за краткия, но важен за Мегапорт Рейсинг тест на Калояново вчера.

„О, много е хубава, направо е страшна колата! Хареса ми…“, коментира първото сядане на дясната седалка Мирчев, за когото това става 123 седмици след края на рали България 2016. Може да се приеме, че краткото „Хареса ми…“ на ко-пилота се отнасяше, не само за бруталната „ер-петица“, но и за 60-минутното навигаторско завръщане.

В момента Мирослав Ангелов/Еди Сивов водят в класирането с аванс от 10 т. на действащите национални шампиони Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Мото Спорт, Пежо 208 R2) – 142 г. и с 31.6 т. на шампионите от 2015 г. Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) – 110.8 т.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев