• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

След Световния съвет в Париж: малки изненади за сезон 2018

Четвъртък, 07 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
След Световния съвет в Париж: малки изненади за сезон 2018

ГОДИШНАТА среща на Световния съвет за автомобилния спорт на Международната автомобилна федерация (ФИА), която беше вчера в Париж, обяви няколко решения , за които преди срещата нямаше никаква индикация или подсказваща информация. Потвърдено е, че календарът на световните серии догодина ще е отново о 13 състезания, като Турция замества Райд Полски. За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт обяви още по време на взетото решение за Турция.

Потвърдено бе и завръщането на Пирели в световното първенство като регистриран доставчик на гуми за отборите от WRC, което става в момент, в който италианците (те напуснаха шампионата през 2010 г.) ще бъдат на равна нога заедно с Мишлен и ДиМак.

Изненадата, доколкото това може да се нарече така е, че от 2018 г. няма да съществува Трофеят на WRC, който през 2017 г. бе учреден за пилоти, използващи старата модификация на WRCars.

В същото време изненадващо идва решението на ФИА за отмяната на предварително заявяване на кръговете от WRC2, както и това, че от 2018 г. ще има свобода при избора на доставчици на гуми за пилотите от WRC2, които не са регистрирани в надпреварата.

След Световния съвет в Париж: малки изненади за сезон 2018

снимка: лична страница на пилота във фб
ЕДИН-ЕДИНСТВЕН, НО НЕПРИЗНАТ… 54-годишният грък Джордан Сердеридис се оказа истински джентълмен и, въпреки, че спечели Трофеят на WRC още с финала в Уелс, пристигна дори и в Австралия, за да не бъде обвинен в „пестене на ресурси“, след като е спечелил. Въпреки това той няма да получи награда за усилията си, но и ще остане първият победител в изкуствено измислена надпревара, която е просъществувала само един сезон…


Изоставено е правилото, че частните регистрации в WRC, които са направени за автомобили със спецификации за 2017, могат да бъдат единствено под името на производителя на тези автомобили.

Все пак остава рестрикцията, че „отделът за рали ФИА“ още трябва да одобри съответния пилот.

В регионалните първенства календарите за европейските, африкански, азиатско-тихоокеански и близкоизточни серии са обявени със същите предложени събития, както през 2017 г., но не е обявен календар за регионалните шампионати на Кодасур или Накам.

Въведени са промени в регулацията по отношение на регистрацията в африканските шампионати, а за автомобилите за SUV има учредена нова награда в регионалния шампионат на Азия и Пасифика.

Пълният текст на Спортния правилник 2018 се очаква в близко време.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев