• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

След пауза от 5 сезона Филип Игов се връща пак в ралитата

Понеделник, 13 Ноември 2017 | София, RallyXpress
След пауза от 5 сезона Филип Игов се връща пак в ралитата

ОЩЕ ЕДИН ИГРАЧ ще има следващото национално първенство по рали, след като пилотът на бургаския Вромос Рейсинг Филип Игов (на снимката) планира завръщането си. Игов винаги е твърдял, че най-силно е ориентиран към ралитата, независимо че последните пет сезона прекара в шампионата на затворен маршрут. Както сам подчертава „почти насила, за да не губя напълно формата си…“. За последно той и тогавашният му партньорът – Красимир Механджийски, участват в националното първенство през 2010 г. с Пежо 306, завършвайки втори в действащият по тези години клас А7.

„Сега обаче първо искам на Серес да се пробвам за бронза в генералното класиране на Серия Спорт“ – категоричен е Игов, който със своето Пежо 106 предсрочно си осигури титлата в първенството на затворен маршрут в RC4 и спокойно можеше да спести финансов и технически ресурс, пропускайки гръцкия финал следващия уикенд

„Но точно на тази писта много искам да карам, а и възможностите в момента в класирането са такива, че имам всички шансове, за да се преборя за място на подиума в края на годината“, смята пилотът.

Класирането в серията е доста завързано, а разликите в челото такива, че не е ясно кой измежду Ерменко Ерменков (Джордан рейсинг, Ситроен Саксо, НС4) и русенецът Искрен Веселинов (Хоби кар, Хонда Сивик) – ще е последният трети шампион в сериите тази година.

След пауза от 5 сезона Филип Игов се връща пак в ралитата

снимка: личен архив на филип игов
ВЕРЕН НА ФРЕНСКИТЕ ЛЪВЧЕТА… През 2010 г. в А7 Игов залагаше на Пежо 306, догодина ще поднови участията си в ралитата с Пежо 106.


Разликата между тях е само 2 т. (75:73) за общото подреждане на „спортистите“, докато разликата на двамата в клас НС4 е само 1 т. в полза на Веселинов (76:75).

„То не че след тях двамата е по-спокойно – коментира Игов. – Шансове за бронза имаме трима – миналогодишният шампион Симеон Симеонов (Казанлък МС, Хонда Сивик, 45), а аз го следвам на 10 т.“

Задачата на Игов обаче е доста тежка, защото освен атаките, които предвижда за Симеонов, той трябва да има и здрава защита, опазвайки мястото си от бургазлията Александър Димитров (Елена Тим, Хонда Сивик, НС4), който е само на 2 т. от претендента – 33.

„Така че повечето внимание сега съм насочил към Серес, а подготовката за 2018-а в ралитата съм оставил за зимната пауза.

Навигатор на Игов догодина ще бъде Иван Маринов, ко-пилотът, с когото той има най-много участия в ралитата. Така ярко оранжевото Пежо 106, спонсорирано от бензиностанциите Пауър Ойл ще стане част от иначе не много дългата колона автомобили в рали-шампионата на страната.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев