• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Свалиха покривалото от „Ер-5“ на Миро Ангелов/Еди Сивов

Четвъртък, 14 Юни 2018 | София, Мегапорт Рейсинг
Свалиха покривалото от „Ер-5“ на Миро Ангелов/Еди Сивов

НАЙ-ДОБРОТО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ

ШКОДА ФАБИЯ R5 без каквото и да е съмнение е най-успешният състезателен автомобил от класа, бележещ върховото професионално равнище професионалният в спорта след WRC. От 2015 до 2017 г. моделът има 24 победи в категорията WRC2, две световни титли за пилоти и три за конструктори, както и в три последователни години е победител в регионалния шампионат на ФИА за Азия и Пасифика. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров двигател с 279 к.с. и 420 Нм. Задвижването е на четирите колела с механични диференциали отпред и отзад, има 5-степенна, секвенсионална скоростна кутия.

fabia r5 rear

СПОРЕН КЛУБ Мегапорт Рейсинг и Еуратек официално свалиха покривалото от новия състезателен автомобил на екипа – Шкода Фабия R5, по време на специална церемония в шоурума на вносителя в София, на която присъстваха медии и представители на моторния спорт у нас.

Тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов вече записа една победа с него по време на рали спринт Дряново, използван от отбора за тренировка преди началото на сезон 2018 в националния рали шампионат, който стартира с рали Твърдица на 7 и 8 юли.

„Изключително много съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като Шкода Фабия R5.

„Списъкът с чакащи за него е много дълъг и за нас е чест да можем да се състезаваме с него в този сезон на родния рали шампионат. Благодаря на Еуратек за подкрепата на отбора ни.

„Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а с участието на подобен актуален за световния шампионат автомобил да вдигнем нивото на спорта. Надявам се и други екипи да последват примера ни и да има повече автомобили от клас R5“, коментира пилотът Мирослав Ангелов. 

Свалиха покривалото от „Ер-5“ на Миро Ангелов/Еди Сивов

снимка за rallyxpress: мегапорт рейсинг
НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ МОМЕНТ… Навигаторът Еди Сивов и пилотът Мирослав Ангелов внимателно откриват своята нова „пушка“, която вече се е сдобила с агресивна разцветка, отговаряща на характера на Шкода Фабия R5.

„През годините, Еуратек ООД, традиционно е подкрепял автомобилен спорт у нас, и е организатор на първите едномаркови шампионати, дали старт на звездната кариера на едни от най-известните родни пилоти като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов.

„Еуратек бе и спонсор  на най-успешния български рали състезател – Димитър Илиев, който в последните 4 години от своята състезателна кариера избра да се състезава с

„Шкода Фабия S 2000 и стана 3 пъти  рали шампион на България. Днес сме щастливи да продължим тези традиции, подкрепяйки отбора на Мегапорт Рейсинг, избрал да се състезава е българския рали шампионат, с доказано най-бързия автомобил на чешкия производител - Шкода Фабия R5!“ – заяви  Иван Тодоров, управител на Еуратек ООД.

20180613 Fabia Prezz MP 002

снимка за rallyxpress: мегапорт рейсинг
ВТОРАТА ПО РЕД „ЕР-ПЕТИЦА“… Четири години, след като в националното ни първенство дебютът на автомобилите от тази категория бе направен от Форд Фиеста и Крум Дончев, сега списъкът е продължен от Шкода Фабия и Мирослав Ангелов, който силно се надява да има още пилоти, които да се присъединят към двамата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев