• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Повторение на драмата в Сливен за Атанасов и Янакиев

Неделя, 02 Септември 2018 | Шумен, RallyXpress
Повторение на драмата в Сливен за Атанасов и Янакиев

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО В НЕТА

2016 Time Keeping
ВРЕМЕНАТА на екипажите в днешните пет спринта може да следите на живо в мрежата на познатия адрес http://www.results.bg/

ВАРНЕНСКИЯТ екипаж на АРТ Рейсинг Тим Йордан Атанасов (на снимката) и неговия навигатор Янаки Янакиев днес изживяха повторение на сливенската драма със задния диференциал на Мицубиши-то, но шуменският й вариант бе много по-тежък.

Мистър Мърфи седна при екипажа след Ардашес 1 (7.10 км) и твърдо отказа да излезе от Мицубиши-то преди първата Новосел (12.20 км.)

И през юли, и сега в Шумен, проблемът бе в задната част на колата, но за разлика от Монбат Рали Сливен, където заради строшения диференциал двата направиха лошо време, като за едната бройка не продължиха по системата рестарт.

Не само това, но Атанасов/Янакиев завършиха втори в неделя и запазиха втората си позиция в генералното класиране.

Този път обаче неудачата дойде с бонус.

„След прехода стана – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт победителят Стари столици 2016. – Малко преди старта тотално блокира и така и непощя да тръгне.“

Отделно в Сливен това се случи преди сервизен парк, докато тук стана преди автомобилите от колоната да се върне в сервизната зона до Томбул Джамия в Шумен.

Така с отпадането на Атанасов/Янакиев, челната тройка придоби различен от вчерашните „консервативни“ класирания вид, в който карето Ангелов-Атанасов-Стратиев-Василев, се подреждаше така в три от четирите скоростни отсечки.

Междувременно атаката на Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър) на първото новоселското бягане (второ място, на 17.6 мин от Ангелов/Сивов) изведе сливенчани на второто място, изпреварвайки действащите в момента шампиони Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2) с равни 6 сек.

До края на състезанието интригата вече се мести и с едно място нагоре в класирането: Василев или Стратиев ще е втори, като в същото време Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг, Ситроен DS3 R3 Макс) има да избие 11 сек от аванса на Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултрас, Ситроен С2 R2), за да е четвърти на финала днес след обед.

След първите два от днешните пет скоростни етапи начело продължава да бъде екипажа на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Еди Сивов, които води в класирането с 31:38.4 мин.

Повторение на драмата в Сливен за Атанасов и Янакиев

снимка за rallyxpress: петко станчев
ТОЗИ ПЪТ НЯМА ШАНС… Повторение на сливенските проблеми, но в Шумен без решение…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев