• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Още един от старата гвардия ще гледа състезания от небето

Понеделник, 08 Януари 2018 | Варна, RallyXpress
Още един от старата гвардия ще гледа състезания от небето

СБОГУВАТ СЕ С БАЧО ДЕМИР
УТРЕ В 10:00 НА ЦЕНТРАЛНИЯ
ГРОБИЩЕН ПАРК ВЪВ ВАРНА

 Grobishte Varna
СТОТИЦИТЕ приятели, близките и роднините ще кажат последното Сбогом на забележителният състезател и приятел утре, 9 януари, от 10:00 ч. на централните Градски гробища във Варна.

НА 73-ГОДИШНА възраст внезапно ни напусна покосен от масивен инфаркт още един пилот от старата гвардия състезатели – варненецът Демир Иванов (на снимката). „Отиде си с победа!“, намери сили да каже за сайта с новините в българския автомобилен спорт по-малкия от двамата му синове – Николай, който макар и за кратко, също беше един от кервана на българските пилони.

По думите на Николай, заедно с баща му отишли на лов до родното село на Демир – Николаевка, когато сърдечният удар го поразил. Станало малко, след като 73-годишният състезател свалил един глиган.

„Затова и казвам, че си отиде с победа“, допълва Ники, за когото баща му през последните години е първи помощник в селскостопанския бизнес, с който малкия му син се захваща.

Онази част от старите, които помнят Демир, добре се сещат, че „бе пилот от господа“ и заклет почитател на чешките Шкода 130 RS, с която Славов-баща, особено в пистовите състезания на трасето в Албена, предизвикваше силни аплодисменти и викове на възхищение.

Демир Славов бе шампион в клас до 1300 куб. см, в продължение на 6 години бе член на националния отбор на България по рали.

Но освен със своята шкодаджийска преданост,  бачо Демир ще бъде запомнен и като първия български пилот, успял в първите години на промените да внесе у нас, а след това и да стартира в Златни със световния хит на 90-те години в ралитата – Ланча Делта Интеграле (гр. А).

Още един от старата гвардия ще гледа състезания от небето

снимка: лична фейсбук страница на николай иванов


Сбогом, приятелю! Знаем, че няма
начин как да спреш да гледаш
състезанията дори и от онзи,
по-добър, по-справедлив и по-светъл
свят, в който вече
се пресели!

:: Сайтът с новините в българския автомобилен спорт изказва своите искрени
съболезнования на близките и роднините на забележителния Демир Славов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев