• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Очаква се финалът над Сливен да привлече повече екипажи

Четвъртък, 08 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Очаква се финалът над Сливен да привлече повече екипажи

НАЙ-МАЛКО ОЩЕ два екипажа, които до този момент не са стартирали в първенството на спринт у нас, се очаква да направят заявките си за участие във финала над Сливен идния уикенд. Което ще означава, че от началото на надпреварата на 19 май в Дряново до 17 ноември, в трите кръга ще бъдат регистрирани най-малко 39 различни състезатели. За сравнение, след спасителната акция около рали България и след финала във Варна, в този шампионат през 2018 г. са карали общо 33 екипажа.

Отделно, като се има предвид, че в нито една от трите главни категории и осемте класа няма никаква известност за шампионите, то организаторите от Булсим-Проспийд-Дианел могат да чакат и повече заявени, отколкото във Видин.

„Не, не сме изпратили заявка в Сливен, а изпратихме мотор в Ситроен Спорт“ –обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт върналият се на терена във видинския спринт след дълга пауза местен ас Боби Григоров.

Това е лошата новина. Добрата е, че агрегатът пътува за Франция, за да може екипажът Григоров и новият му навигатор Виктор Миленков да бъдат готови за следващата година, което значи, че рали-дисциплините си връщат един много бърз пилот.

2018 Bobi Grig Engin

снимка: личен архив на боби григоров
ПРЕДИ И СЛЕД ПАКЕТАЖА… Агрегатът, който предаде Григоров/Миленков още на етапа Синаговци днес след обед замина към Ситроен Спорт за ремонт.

Логично у дома Жико-Моторспорт извади всичко, което можеше да се движи бързо и да бръмчи достатъчно професионално – 10 автомобила.

„Е, няма да сме всичките в Сливен, но поне половината ще караме!“, обяви за RallyXpress кметът на Синаговци и мотор на видинския спринт Иван Иванов.

За Сливен Жико остава в старата си Лада 2105, защото потрошеното в сръбския удар през юни в Джердап рали Субару е наполовина завършено.

Очаква се финалът над Сливен да привлече повече екипажи

снимка: личен архив на аск булсим
БРИГАДА ПО ЧИСТОТАТА, СМЯНА ПЪРВА… 16:10 ч., сряда. Първите квадратни метри от Карандила са почистени, бригадата на Чолаков прави почивка и снимка за хронологията около рали спринт Сливен.


От друга страна, вечерните трудодни на сливенчани по почистването на 5.67-километровата отсечка Карандила продължават всеки ден от 15:30 ч. до мръкнало, когато с лопатите, четките и греблата десетината волнонаемни от Булсим изхвърлят последните купчини мокри листа от трасето.

„Вчера почистихме половината от дължината – отчита се „бригадирът“ на групата по чистотата Стефан Чолаков (на снимката горе).- Днес за три часа изчистихме останалата половина.“

Тъй като по скоростното трасе обичайно има малко движение, само едната от двете ленти на платното е без листа. Но върху втората влажната маса е с височина между 4 и 8 сантима. За всеки от двата дни групата е изчистила точно по 8720 км. метра от пистата.

2018 RS SLI Karandila 001

2018 RS SLI Karandila 002

снимка: личен архив на аск булсим
ТРАСЕ ОТ ЕДНА СТАНАЛО С ДВЕ ЛЕНТИ… (горе) Преди четките, греблата и лопатите да са изхвърлили в дерето влажната листна маса. (долу) След като бригадата е напреднала към старта на специалния етап, трасето на Карандила е с две ленти.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев