• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Какво съзнателно е спестено в текста „истината, каквато е“?

Сряда, 03 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
Какво съзнателно е спестено в текста „истината, каквато е“?

…И СЛЕД ТОВА ЩЕ ОСТАНЕ
ДА СЕ ПУСНЕ ВЕНТИЛАТОРА

Typeriter K 001
ВЪВ ВИДЕО-поканата за екипажите в рали България, президентът на БФАС Владимир Илиев иска да запазим коментарите и доводите и анализите, защо с ралито се е стигнало дотук – за по-късно. Прав е, напълно е прав! Защото след финала, каквото и да се каже, няма да е нещо повече от качулката след пороя. Или - България мина, забравете! RallyXpress събра всички факти за своите по-късни доводи. Направи го така,  както и при всички предишни казуси. …и ще остава само да се пусне вентилатора, за да се разлетят фактите. Всичко това независимо от предостатъчният опит с управата, от която като и сега се знае – също както и в други подобни случаи преди – че ще се чуят отговори като: „ами не знаехме“, „ами сбъркахме“, „ами сега какво – убийте ни“. Защото RallyXpress вече е видял: дори железни, неоспорими факти, за БФАС се превръщат в особено еластичен и гъвкав артикул. А отговор от БФАС ще има - както винаги уклончив.

ЯСНО Е ЗА ВСИЧКИ, че под формулировката „злонамерени статии и разпространяването на невярна информация“ сайтът на БФАС е имала предвид лично мен и RallyXpress, порталът с новините в българския автомобилен спорт, а също и трите публикации по темата от 28 септември до днес.

Също така бързо се разбира, че текстът очевадно е бил писан под трескава диктовка или през куп за грош, защото онзи, който го е диктувал/писал, както обикновено или не е чел, или са му преразказали „със свои думи“ нещата в трите публикации по темата.

Затова се смятам за задължен да посоча три факта, опровержението на които се утаява някъде във фантазията на текстописеца или неговия суфльор.

Първо – в нито една от поместените информации – Боже опази! - не е написано, че ралито не трябва да се проведе. Второ – посочените факти (виж колажите, датите и съответните регулации) са базирани единствено и преди всичко на вече публикувани от самата управа на БФАС регулативни норми.

Трето – нито един от фактите, посочени в трите публикации по темата – най-малкото е неверен. И за да съм още по-точен, ще кажа, че в записа от изказването на президента от 27 септември открих в гласа му

огромното огорчение и съжаление
на Владимир Илиев, че БФАС  не си
е свършила работата.

Но това била друга тема, за нея Владо не бил готов. Във всеки момент този запис може да бъде публикуван на сайта, за да слушате как се води 12-минутен „злонамерен“ диалог.   

Е, и тази съсипваща реномето на УС констатация, някак си великодушно и с грандоманска артистичност е подмината в текста „истината, каквато е.“

Доколко е злонамерено това, че единствено и коректно се сочат факти, цитират се нарушения от самата федерация-организатор - като това за правило за заявяването на документите за състезание (чл.16 т. 3.4.4) по организацията в срок? Преценката е ваша.

Какво съзнателно е спестено в текста „истината, каквато е“?

колаж: rallyxpress
ПО ПРОВЕРЕНАТА СХЕМА… Дали за БФАС „истината, каквато е“ означава цялата истина, само истината или единствено удобната страна от нея?


Освен в случаите, че априори БФАС не приема за добронамерена единствено онази информация и „статии“, които са в унисон с искането на управата и текстовете не завършват в стил „на прага сме на светлото европейско автомобилно бъдеще“.

Или както се казваше в тънкият виц – постулат от времето на соца: „Всяка крива, успоредна на линията на БКП, е права линия“. Заместете излишното…

За да подсиля добавъчно предишните, а и за да дам още „невярна информация“, ще посоча допълнително фрапиращо нарушение на федеративните разпоредби: писмото

до полицията в Добрич е изпратено вчера,
2 октомври 2018 г., в 11:09 ч.


Понеже е направено по електронен път, логично изглежда, същите официални писма до колегите им във Варна и Бургас да са тръгнали „овреме“ в същия този момент.

До вчера, 2 октомври, никой от БФАС не е бе посетил Варна, където е основната база и на който град са заложени евентуалните опити да се разчита за трета поредна година.

През лятото на 2017 г. административното спасяване на България пак бе на косъм и стана 5 минути преди 12:00 ч. Но това е също „злонамерено“ твърдение, а не постфактум

история, която БФАС - ама никак, дори
и сега, не би искала да се разчува сред
автомобилната общност.

В архива на сайта са и двата е-мейлите от 27 септември (също злонамерени и още повече неверни), в които изрично е посочено, че тази година и заради тоталното 3-месечно закъснението на ралито, на финала на България няма да бъдат присъждани точки за ЕRT.

Електронните писма са на Жером Русел, същият мениджър на ФИА за регионалните състезания, който на 26 септември, сряда, уведомява БФАС (заедно с нея и останалите европейски членове на ФИА), че точки няма да се присъждат, като мосю Русел се надява състезанието да остане международно и в календара на ФИА.

И понеже в БФАС много добре използват еластичността на информацията, сега (казвам ти дъще, сещай се снахо!) ни казват истината, каквато е.

А тя е, че България (Ура-а-а!) има своята международна виза (виж колажа) и, както личи от писмото на Русел, всеки който желае от екипажите (Физкулт! Привет-привет-привет!), може да се регистрира до края на седмицата.

Но същата тази истината, каквато е, има и една – ама моля ви се! - напълно неумишлено спестена част. При това тя изобщо не е такава, каквато би се искало на управляващите.

Премълчаното/пропуснатото/нередактираното или казаното с лексиката на БФАС „еми, какво да направим, забравихме!“ се намира на стр. 5 на Допълнителния регламент (виж на колажа текста на български и оригиналния английски текст) -

без точки от финала на България,
ралито ще си бъде чисто нашенско,
само за националното първенство!

Но корекция на стр. 5 – дали е странно защо? – не е направена на титулната страница. Според нея рали България продължава реално да е ангажирана за ERT. Който чужденец се излъже, за да се заяви – кьорав карти не играе!

Не е нужно да сте особено досетливи, за да разберете причината за пропуска. За онези, които не могат да решат ребуса – четете допълнителните доводите и коментарите след България.

20181003 RglamenVisa

колаж: rallyxpress
ДВЕ СТРАНИЦИ, ТРИ ТЕКСТА, КОЛКО ИСТИНИ… Коя от тях е злонамерена и невярна информация и как е малкото име на нейният автор – решете сами.

Така че, коя точно е истината - каквато е,
за която говорите, господа?

Тази на първата страница или онази на стр. 5?

КАЛЕНДАР ЗА ОТКОМВРИ

Calendar 003
От днес до старта на 49-ото международно рали България остават точно 8 дни…


Да, абсолютно вярно е, че състезанието има своята международна виза. Но с нея управата не би трябвало много-много да се хвали. При нормална работа на орг.-комитети, щабове, специалисти, визата трябваше да е факт преди месец, а не изпратена като милостиня и спасителен пояс.

Без международната виза, само за националното първенство, ФИА нямаше да получи таксата си за „международно рали“ (€2300). Което пък значи, че в БФАС тепърва ще се наложи да треперят яко - дали оценката на наблюдателя на ФИА (виж написаното по-рано в сайта) ще е такава, че да запази мястото на българския кръг в ЕRT навръх юбилея му догодина.

Може да сте сигурни, че няма човек, който да иска състезанието да се провали. Дори и шестте смъртни врага на БГ-автомобилизма. Няма такъв фен, който искрено да го иска. Въпреки и независимо от многото и системни усилия (а дали пък не е нарочно?) от януари досега, които на Тодор Каблешков 55А хвърлиха, състезанието полека-лека да отива към провал.

Откъдето и да го погледнеш рали България, дори и с авторитет от миналите бляскави дни е сериозен конкурент.

И винаги ще пречи, докато го има.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев