• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

От Видин Ангелов/Сивов ще атакуват и спринтовата титла

Събота, 03 Ноември 2018 | Видин, RallyXpress
От Видин Ангелов/Сивов ще атакуват и спринтовата титла

МАЛКО ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ КЪМ МЕДИИТЕ НИКАК НЕ Е ИЗЛИШЕН

Press Release 010
АКО В КАЦА с мед на рали спринта във Видин имаше малка, но доста видима лъжичка с катран, то това беше преместеното място на пресконференцията. От щаба – в етнологичната сбирка край крепостта. Но… без за това да бъдат известени медиите, освен локалните. Така вместо конференция за пресата, това си стана среща с въпросите на конферансието и важните отговори и проблеми (примерно поставени от шампиона Динко Иванов), които мимолетно се плъзнаха покрай ушите на същото конферансие. Защото тъкмо тези срещи с пресата вадят на повърхността проблеми, които иначе остават извън дебелите папки и протоколните питания, под арката от сорта „Как се чувствате…“, за да се завърши с банализираното до полуда „така или иначе“. Дотогава, докато публиката не е убита от шабнолизирана скука. Просто в Жико-Моторспорт да вземат и да си направят план и за тази работа, която да свършат както в предишните години. Защото без медиите кел файда, че си направил добро състезание…

ВИДИНЧАНИ уцелиха десетката, възстановявайки отколешната традиция началото на организираните от тях автомобилни надпревари да потеглят от един от символите на древна България и на града – крепостта Баба Вида.

Удачното завръщане към корените на това състезание бе доказано и от интереса на публиката, която в сравнение с всички предишни четири години тук, бе значително по-многобройна и… на една ръка разстояние от актьорите в започващото утре спринтиране по 4-те скоростни етапа.

Състезанието, организирано от местния АСК Жико-Моторспорт, е средата на сезона в това сравнително ново първенство в календара на БФАС и до голяма степен може да се окаже колкото решаващо, толкова и объркващо преди финала в Сливен след две седмици.

След победата си в първото спринтиране – в средата на май в Дряново, и особено след като спечели шампионата на ортодоксалните ралита с първото място в рали България, екипажът на Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5, 25 т.) стартират не само като лидери на колоната, но и с нескриваните амбиции да вземат и титлата в спринта.

При положение, че двамата спечелят и във Видин – а това е напълно вероятно, след като от шест старта през този сезон, двамата спечелиха 5 ралита, екипажът на Мегапорт ще се окаже първият в аналите на автомобилния спорт у нас, притежаващ едновременно двете рали титли – ортодоксалната и спринтовата.

Дали обаче това изглежда така лесно, колкото и логично. На страната на шампионите натежава перфектно подготвеният „ер-пет“, срещу което минусите са два: първо участие във Видин и нулев опит с трасетата на четирите етапа.

И, вторият – срещу Мегапортите ще се изправи не само силната конкуренция на другия призьор от Дряново – сливенският екипаж на Дианел Рейсинг Георги Василев/Стефан Добрев (Мицубиши Лансър Ево 9), но и амбициите им за нещо повече от бронза в класиката. В подреждането след Дряново сливналиите са с 15 т.

От Видин Ангелов/Сивов ще атакуват и спринтовата титла

снимка: прес-служба на мегапорт рейсинг:
ДЕКЛАРИРАНИ АМБИЦИИ… С микрофон в ръка Миро Ангелов го заяви: търсим и тази титла!


Двамата завършиха на трето място в България, което им осигури и бронзовите медали в отминалия шампионат, но подобно на Мегапорт Рейсинг върнатото към живот от Булсим първенството в спринта, им отваря възможността като основен съперник на Ангелов/Сивов да се възползват максимално от евентуални техни грешки.

„За нас приоритет е титлата в класа – обяви миналогодишният победител във Видин и шампион в спринтовата дисциплина за 2017 г. Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4). – Нямаме възможности да съперничим на автомобилите с 4 движещи колела, но… (казано обещаващо, но и лекичко заканително) ще направим възможното.“

2018 DRY Gosho Vas AI 006

снимка: архив на rallyxpress
ВТОРИ ШАНС ЗА ДИАНЕЛ РЕЙСИНГ… Съживеният от сливенския клуб Булсим шампионат по рали-спринт върна надеждите на Василев/Добрев, че имат реалните възможности да се борят за титлата във Видин и в Сливен.

2017 VID Dinko SD 007

снимка: архив на rallyxpress
ЩЕ ДАДАТ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ… Живко Желев и Динко Иванов спечелиха Вида през миналата година, но сега срещу себе си имат сериозна конкуренция от екипажи с 4х4, но заралиите заканващо смятат да дадат всичко от себе си…

След Дряново Иванов и неговият навигатор Живко Желев имат 12 т., а трите екипажа във временното класиране преди тях не участват тук. Което обаче не означава, че няма да се появят в Сливен и по този начин евентуално да направят завръзката още по-сериозна след Видин и преди финала.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев