• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

НСТ по протеста на Камбуров: Недопустим е за разглеждане

Петък, 03 Ноември 2017 | София, RallyXpress
НСТ по протеста на Камбуров: Недопустим е за разглеждане

НЯМА КАК ДА ИМА 7-А ПИСТА,
ЕВЕНТУАЛНА ДАТА БИ БИЛА
ПО ПЪРВИТЕ СНЕГОВАЛЕЖИ

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ минават късните есенни дни, толкова по ясно започва да става, че седми кръг от календара на шампионата на затворен маршрут става все по-невъзможно да се определи. От една страна това е както заради липсата на евентуален организатор, така и заради мястото на провеждане, но също и заради регулативните срокове, които изисквания са 25 дни преди състезанието да има готови и изпратени на спортната власт всички документи, преди издаването на виза. Дори и да бъдат намерени „по голяма нужда и по спешност“ домакин и място за състезанието, то броейки от идващия понеделник, двадесет и петият ден е точно в края на ноември. После, според прогнозите „…се чакат студени дни, максимални температури между 3-5º, дъжд, а Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.“

ДЕСЕТ МИНУТИ преди изтичането на първата работна седмица от месеца, на сайта на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) бе обнародвано решението (виж ТУК) по протеста на Пламен Камбуров от писта Бургас, както и мотивите на Националния спортен трибунал.

Сайтът с новините в българския автомобилен спорт не успя да намери оригиналния текст, затова и тук са публикувани факсимилетата от решението както и двата листа с мотивите.

В тях председателят на трибунала Ганчо Баев и членовете на висшия спортен съд в българския автомобилен спорт: Руслан Вуцов, Бойко Игнатов и Иван Маринов излагат съображенията, заради които отказва да разглежда протеста на пилота на Автотранс Рейсинг Тим срещу състезателя на пловдивския КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов като недопустим.

Да припомним, че Пламен Камбуров подаде своята жалба, след като в квалификацията той и Константин Маршавелов бяха замесени в удар, който в късните часове на 14 октомври Спортните комисари на състезанието приеха и определиха като „състезателен инцидент“.

НСТ по протеста на Камбуров: Недопустим е за разглеждане

ФАКСИМИЛЕ от Решението 3/ 2017 г. на Националния спортен трибунал.


Три дни по-късно в БФАС постъпва протестът на Пламен Камбуров, с който той сезира колективния орган.

20171103 NST Motivi 1

20171103 NST Motivi 2

ФАКСИМИЛЕТА от двете страници, които съдържат мотивите на Националния спортен трибунал за отказ да разгледа протеста.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев