• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

На Предела ту вали, ту спира, на места с мъгла до 30 метра

Неделя, 16 Юли 2017 | Твърдица, RallyXpress
На Предела ту вали, ту спира, на места с мъгла до 30 метра

БИТКАТА в последните 53 състезателни километра от рали Твърдица-Елена ще е направо титанична! В историята на това състезание, два етапа преди финала не е имало толкова малка разлика между първия (Миро Ангелов) и преследвача му от втората позиция (Тихо Стратиев, на снимката), които са разделени от равна една секунда. Достатъчно е сравнението с миналата година, когато реално надпревара приключи в първия ден, след като първенецът, а по-късно и национален шампион Пламен Стайков спечели масивен аванс, за да си осигури комфортна неделя и победен трети подиум в градчето.

До момента не се помни и толкова оспорвана битка в челото, в което преди финалните две изпитания първите двама и Григор Григоров да са се помествали в рамките на малко повече от 20 сек.

След седем отсечки съотношението на етапните победи е 4:2:1 за Стратиев срещу Ангелов и спечелилият специалния етап Хюндай, но отпаднал в началото на днешния ден Щилян Тенчев (Булсим, Ситроен С2).

Според информация от рейс-контрола на Предела ту вали, ту спира, а на върха има мъгла, видимостта през която – при добро стечение на вятъра – е максимум около 30 м.

По информация от заместник-директорът по сигурността Христо Христанов, последните 4 км от отсечката от Елена към Твърдица са изсъхнали почти нацяло.

„Тук е така – спрели дъжда, започва вятъра и пътят изсъхва“, казва Христанов.

Така предвижданията, че състезанието ще се реши в двата етапа на финала – маратонският Елена-Твърдица (29 км) и Предела (24 км), който е и пауърстейдж (носи бонуси за първите пет екипажа – 5-4-3-2-1 заради телевизионното излъчване – бел. ред.) се оказва вярно на 100 процента.

Друг е въпросът дали това очакване няма да бъде променено още в маратонското бягане към Твърдица или всичко ще се решава пред телевизионните камери на националната кабелна телевизия Евроком?

На Предела ту вали, ту спира, на места с мъгла до 30 метра

снимка: драгомир петров/apix
МАЛКО ПРЕД СЪПЕРНИКА… При първия случай, в който Мирослав Ангелов излезе на чело, разликата му с преследвачите е една крехка секунда.


Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев