• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

РЕЗУЛТАТИ – НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РАЗВОЯ НА НЕДЕЛНИТЕ 5 скоростни етапа и класирането в тях, както и общото подреждане на екипажите в рали Стари столици, можете да следите ТУК.

ГЪСТА МЪЛГЛА над всичките днешни 5 скоростни етапа е заменила проливния дъжд от вчера. Такава е информацията от радиоконтрола на рали Стари столици преди началото на дългата 12.3 км Пивовара 1. Преди това обаче шуменските домакини по спешност трябваше да отстранят паднало напреки на пътя дърво на 1.5 км от старта на този етап. Силният вятър през нощта го скършил, след което рано-рано днес, при обхода на етапите преди началото, маршалите са го отстранили. Времето променя радикално и церемонията по награждаването, което няма да е на площада пред Община Шумен.

След кратката интрига в съботния ден, след която всички въпросителни около общото класиране за годината, подреждането на 2WD и RC4, отишли директно при екипажа на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Пежо 208 R2), както и предварително ясните шампиони в Е1 (Тодор Атанасов), в RC5 (Симеон Симеонов), при дамите (Виктория Гъркова), днес трябва да се изясни въпросът за RC3 и това, кой ще е носител на Трофея Тодор Славов.

Само 5.5 сек разделят Христо Атанасов (Бултранс Рали Тим, Ситроен С2 VTS) и Антон Титов (Мегапорт, Ситроен DS3 Макси), като след първия ден спечелените бонус-точки са 7:6 за пилота от Велики Преслав.

Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

снимка: драгомир петров/apix
В ПОЗИЦИЯ НА ИЗЧАКВАНЕ… Титов ще следи едновременно за грешка на Ицо Атанасов или за най-добрия момент, за да го атакува.


Така че това е главната интрига, която ще бъде в центъра на вниманието днес. Ясно е, че Титов ще внимава за момента, в който да атакува Атанасов, но също така и самият той да не направи грешка по все още силно мокрите 48 финални километра на първенството за 2017 г.

След като спечелиха Пивовара 1 с време от 7:56.0 мин, лидерите на колоната Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), двамата сливенчани увеличиха авантажа си пред Игнат Исаев/Теодоси Димитров (Мегапорт, Ситроен DS 3 R1) на 71.3 сек. Не само заради огромните разлики между двата автомобила – Мицубиши-то на Василев и „ер-единицата“ на Исаев, но и заради авантажа на шампиона за 2015 г., няма никакви шансове той дори да бъде застигнат.

2017 STS Atanasov DP 001

снимка: драгомир петров/apix
С МАЛЪК АВАНТАЖ… Христо Атанасов ще трябва да запази преднината пред Титов, за да дублира титлата си от 2015 г.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев