• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Министър Кралев награди екипажа Григоров и Миленков

Сряда, 10 Януари 2018 | София, RallyXpress
Министър Кралев награди екипажа Григоров и Миленков

ИСТОРИЯТА ВИНАГИ СЕ ПОВТАРЯ

2015 BLG Tiho Zlatkov 011
СЛУЧАЯТ с изгубените по пътя купи за Григоров/Миленков не е първи в историята на българския автомобилен спорт. През 1994 г. тогавашните шампиони на Европа в гр. N Тихомир Златков (на снимката) и Кети Томова също не присъстват на Галата на ФИА в Париж, а трофея им също е изпратен по пощата и случайно… се губи! Когато той не пристига в продължение на повече от 3 месеца, с връзките си в пресата двамата успяват да се свържат с прес-службата на ФИА и да обяснят ситуацията. Тогавашната шефка на прес-офиса на пл. Конкорд – Силви Шанон, светкавично прави дубликат, който изпраща в София. Няколко години по-късно, приятел на Тихомир и Кети, който работи на митницата на летище София, открива в магазията оригиналната пратка. Така че сега европейските шампиони за 1994 г. разполагат и с оригинала, и с дубликата на трофея.  

СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ от повече от три седмици, младият български екипаж на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров и навигаторът му Даниел Миленков (на снимката) днес получиха своите кристални сини глобуса, които двамата тази година спечелиха в Европейския Рали Трофей (RT3) като тандем, а Гришо – и заслужения трофейкате в горията на юниорите.

Това стана на традиционна церемония в сградата на Министерството на спорта, където министър Красен Кралев и двамата състезатели показаха пред медиите най-после пристигналите при тях изключително стилните трофеи от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Министър Кралев отдели повече от 40 мин за личен разговор при закрити врати с двамата млади състезатели и председателят на националната федерация Владимир Илиев, отдавайки дължимото внимание на екипажа, който по всеобщото мнение на експертите завършват първия си, но изключително каръшки сезон с международни отличия.

„Догодина – по-големи купи!“, пожелаха почти в един глас и министър Кралев и президентът на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев.

Повече от месец трите трофея са загубени някъде по пътя между централата на ФИА в Париж и получателите им в София.

Това е и причината на Гала церемонията в Търговски център Интерпред в средата на декември Гришо и Дани да бъдат удостоени единствено с дървените плакетите на БФАС за достойно представяне на екипажа зад граница, но без да имат възможност и да покажат на колегите, за какво са се борили и какво са спечелили през непълния сезон 2017, натъпкан с проблеми и главоболия, че и гарниран за финал с неяснотата у кого точно отлежават трите приза?

Министър Кралев награди екипажа Григоров и Миленков

снимка: личен архив на григор григоров
ВСЕКИ С ЕДИН ПРИЗ… (отляво надясно) Даниел Миленков, министър Красен Кралев и Григор Григоров позират за фоторепортерите, държейки изящните трофеи на ФИА.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев