• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Мегапорт с отборната титла в рамките на дванадесет сезона

Вторник, 10 Октомври 2017 | София, RallyXpress
Мегапорт с отборната титла в рамките на дванадесет сезона

НЕОФИЦИАЛНО КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ОТБОРНАТА
НАДПРЕВАРА В РАЛИТАТА

Kupi 111
ЕТО КАК изглежда крайното неофициално* подреждане на тимовете, след като завърши шуменското рали Стари столици:
Мегапорт 83.0 т., следвани от Хюндай Рейсинг 82.5, Дианел Рейсинг 25, Стайков Рейсинг Джорджия 18.0 и Ясен Попов Рейсинг – 15 т.

*Тези или промените поради една
или друга причина класирания в
края на годината, задължително
се утвърждават от федерацията.

ЕКИПАЖИТЕ на Спортен Клуб Мегапорт завършиха втори в отборното класиране на рали Стари столици и след прекъсване от четири сезона записаха втория си успех.

Веднага обаче трябва да се направят две уточнения.

Първото, че Мегапорт, както и всички останали шампиони в автомобилните дисциплини трябва да бъдат утвърдени от управата на БФАС, за да бъдат официализирани.

И, второ, че става дума за втора отборна титла общо и първата в ралитата, след като през 2013 г. отборно Мегапорт е първи в скоростния планински шампионат.

В края на годината спортният клуб от Велико Търново успя да се наложи над лидиращите до шуменското рали екипажи на Хюндай Рейсинг (авантаж, който ги изведе начело заради соловото им участието в турското Троя Рали – бел. ред.) и да ги победи с 0.5 т. – 83:82.5.

Този резултат бе лесно предвидим, след като номинираните от Мегапорт в Шумен екипажи на Игнат Исаев/Теодоси Димитров и Антон Титов/Динко Георгиев (общо време 1.57:13.0 ч.) се наложиха за втората позиция, над двата автомобила на Ясен Попов рейсинг (JPR).

Мегапорт с отборната титла в рамките на дванадесет сезона

снимки: драгомир петров/apix
ТИМОВИЯТ ЛИДЕР – С НАЙ-МАЛКО КОНЕ… Игнат Исаев (на малката снимка) и неговия Ситроен DS3 R1 започнаха перфектно първия ден (етапна победа срещу Мицубиши-то на победителя Георги Василев), за което лошото време бе идеален фон и бонус срещу мощните конкуренти.


Освен това екипажите на JPR Даниел Попов/Ангел Башкехайов и Йордан Божич/Галин Гетов, реално подпомогнаха Мегапорт с третото си място.

И напълно логично - и заради автомобилите, и заради опита си – двата тандема бяха с 4:31.5 по-бързи от двойката доминирани на Хюндай Рейсинг Симеон Симеонов/Йордан Йорданов и Денис Станчовски/Младен Карчев (общо време 2.04:36.7 ч.).

2017 STS Toni Titov DP 006

снимки: драгомир петров/apix
МОТИВИРАН И ЗАРАДИ БИТКАТА ЗА ТИТАТА В RC3… Антон Титов (на малката снимка) караше силно в плувния маратон на Стари столици, състезавайки се едновременно и за титлата в RC3, и за отборно класиране.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев