• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Инцидент спира Мемориала, двама души в шуменска МБАЛ

Неделя, 15 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Инцидент спира Мемориала, двама души в шуменска МБАЛ

45-МИНУТИ преди края на третия манш от Мемориал Валери Великов в Шумен, състезанието беше прекратено след инцидент на последния завой от 3350-метровото трасе над града. На излизане от последния десен завой, БМВ-то на 45-годишния Николай Георгиев закача бордюра, след което колата започва да махове със задницата вляво и вдясно, преди да се удари в едно от крайпътните дървета, след което се насочва към стоящите далеч зад загражденията зрители. Габровският шампион Стефан Стоев, към чийто бивак отива спортния автомобил на варненския състезател от Флат-Аут, успява да изкрещи „Багяй“, спасявайки с вика си част от най-близката публика.

Инцидентът става точно в 14:39 ч. и като резултат от удара са пострадали общо четирима души от зрителите и един от охранителите, осигуряващи състезанието. -  И. К. - на 37 год., КУ - на 30 г. (двамата от Горна Оряховица  - със счупени подбедрици), охранителят Р..И. - на 40 год, който е с открита фрактура и заедно с К.Ц. остават в МБАЛ Шумен, К. Н. - на 54 год. и А. Й. - 24 год. (с травми), както и леко окхлузената и вече обрабонева 10-годишна Деси.

Реакцията на организаторите беше светкавична, като на минутата на инцидента към мястото на злополуката вече отиваха две от линейките, които стоят на старта на скоростната отсека.

Състоянието на пациентите е стабилно и четирима от тях са напуснали болницата след рутинните медицински прегледи, които са им били направени.

Задължително е да се обяви, че всички мерки по осигуряването на безопасността на зрителите и състезателите са били изпълнени, като и пострадалите са били на повече от 2 метра зад определената със сигнална лента територия, забранена за движение на публиката.

Инцидент спира Мемориала, двама души в шуменска МБАЛ

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ПРЕДИ ИНЦИДЕНТА… Вицешампиона за 2017 г. в клас НС2 Николай Георгиев десен завой по трасето на Мемориал Валери Великов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев