• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Дунев РТ: масирана атака на отборното в дряновския спринт

Сряда, 16 Май 2018 | Калояново, RallyXpress
Дунев РТ: масирана атака на отборното в дряновския спринт

АВТОМОБИЛНИЯТ клуб на мултишампиона Румен Дунев прави масирана атака към отборното класиране в рали-спринт Дряново, с който в събота в балканското градче стартира третият от четирите класически автомобилни първенства на България. Преди да е публикуван списъка за заявените екипажи, вече е известно, че Дунев Рейсинг ще бъде воден от Дочо Цвятков/Линда Багерова (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), Георги Янков и сменилият само за този старт Цветан Балджиев Ангел Башкехайов (Субару Импреза STi, НС2), Димитър Божилов/Христо Христов (Ситроен Саксо, RC4) и Александър Спиров/Георги Гаджев (ВАЗ 21083, НС4).

Днес първите двама пилоти направиха тестове на Дракон-а, като на калояновската писта реално се бе събрал почти целия отбор на Дунев Рейсинг (на снимката горе).

Но не само масираното присъствие на софиянци дават повод да се каже, че отборната победа в първия спринт е в прицела им. Двама от четиримата (за Дочо Цвятков това е първи спринт, в който му предстои и първо участие с автомобила на Румен Дунев – бел. ред.) – Георги Янков – през 2016 и 2017 г. е в тройката на дряновското състезание, а дебютиралият през миналия юни Спиров е 10-и в генералното класиране.

2018 DRA Docho Zvy Yankov T

снимка: личен архив на георги янков
НА ДВА СТАНА В ДРЯНОВО… Дочо Цвятков за първи път ще се състезава в ралиспринт и за първи път ще направи това с „кавалериста“ на клубния шеф. Но в старта на първенството, техническият шеф на екипа едва ли ще се размине и с отговорностите си да наглежда автомобилите отблизо в Дряново.

„Реално направихме тестове с Жоро, за да видим автомобилите как се държат на трасето, но успоредно с това изпитания, след като имаше допълнителен настройки за Мицубиши-то, направи и Юли Телийски, като част от подготовката му за планинско Българка – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Цвятков. – Колата на Румен е приятно бърза, но аз не мога да правя някакви генерални изводи. Просто за мен това е вторият автомобил 4х4, който ще карам. Така че за мен тя е несравнима с нищо до момента.“

На практика десетината обиколки, всяка една по 2.048 км, които пилотът прави, са първите километри на този автомобил от участието на Румен Дунев в писа Хасково през 2016 г.

Да припомним, че Цвятков/Багерова за първи път излизат на терена в Дряново от зимата на същата година, когато двамата караха в снежното румънско Ковасна Рали.

Дунев РТ: масирана атака на отборното в дряновския спринт

снимка: личен архив на георги янков
С НАМЕРЕНИЕ ЗА МЯСТО В ШЕСТИЦАТА… Жоро Янков има достатъчно опит от трите отсечки на спринта, а и две класирания в топ-6, което стига, за да има претенции към дубъл на едната от двете минали години.


„Колата стои добре напътя, направихме промени по амортисьорите и,  независимо, че Дракон-а е много равно трасе, в сравнение с това, на което са трите етапа в Дряново, мисля, че е с верните настройки. Амортисьорите са наред, работят добре, имаме една стъпка напред в подготовката“, заяви Георги Янков за RallyXpress.

В последните две участия в спринта в Дряново той се класира съответно 3-и и 5-и в общото подреждане на надпреварата.

Докато половината от екипа се пържеше на Дракон-а, Димитър Божилов се готвеше да тръгне към Дряново.

2017 BLG Mitio Bojilov PS 0

снимка за rallyxpress: петко станчев
И ЩЕ ИМА С КАКВО ДА СЕ ЗАНИМАВА ОЩЕ… В двата дни до старта на спринта в Дряново, Димитър Божилов ще си намери допълнително работа около оправянето на геометрията на „саксофона“.

„За съжаление тази катастрофа, която ни сполетя  в Мемориал Валери Великов (след нея ¼ от колата – отпред вляво бе заменена – бел. ред.) – обяснява Митко Божилов-Фокс, - всичко сме оправили, но не и геометрията. Затова и резултатите ми от планинско Благоевград са направо лоши.“

Фокс смята, че в оставащите два дни до старта ще успее да се справи и с този проблем.

Петото участие в национален старт (две планински и два спринта) за Ал Спиров ще се помни повече с напрежението около подготовката на Самара-та, отколкото с адреналина от Благоевград или онзи, които фотографиращият навигирането на времеизмерването пилот очаква в събота вечер на пл. Колю Фичето в Дряново.

2018 BLG Spirov AI 011

снимка за rallyxpress: асен илиев
В ОЧАКВАНЕ НА „ГОЛЕМИЯ“ МОТОР… В Благоевград Спиров даде всичко от себе си, но малкия агрегат не му позволяваше да бъде толкова бърз, колкото пилотът искаше.

Както вече е известно, благоевградския старт трябваше да е тестът на колата за спринта, но между Еленово и Делвино Спиров беше принуден да разчита на „малкия“, а не на състезателния агрегат, който не бе завършен преди десетина дни.

През миналата година Алекс Спиров спечели началните си точки в НС4, които допълни с победата в класа, а т това и за титлата в НС4 във видинското спринтиране.

Ето какви са най-важните факти на финала на втория спринт в Дряново през юни 2017 г.:

2017 RS DRY 1 year

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев