• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Дряново ревниво пази статута на най-желания рали-спринт

Събота, 12 Май 2018 | Габрово, RallyXpress
Дряново ревниво пази статута на най-желания рали-спринт

СЛЕД 7 ПОРЕДНИ „СУХИ“ СПРИНТА
ИДВА И ПЪРВИЯТ „МОКЪР“ СТАРТ?

Untitled 1
СПРИНТОВЕТЕ потеглиха от Самоков на сняг, минаха през преваляването на Варна 2014 и оттогава до идната неделя всички седем състезания бяха сухи, слънчеви и много горещи. Прогнозите за неделя са за максимални температури между 24º и 25º (минималните – 12º - 13º) като и в деня на опознаването, и в деня на състезанието ще превалява.

ЕДНА СПРАВКА на сайта с новините в българския автомобилен спорт категорично показва, че от петте града, в които шампионатът по рали-спринт е спирал, единствено състезанието в Дряново е било най-силно посетено като част от класическата надпревара.

Ако не се брои дебютното състезанието във Варна, когато стремежът да се събере внушителен стартов списък (манипулативно раздаване на точки за чистите ралиджии – бел. ред.), само балканския градец е събирал рекордния брой участници - 30 автомобила през миналата пролет.

Причините за това за няколко, но най-важната е, че Общината в Дряново, която винаги е обръщала много сериозно внимание на класическите спортове, открива през 2016 г., че автомобилизма в региона е силно притегателен като възможности за спортния туризъм.

Самите общинари останаха силно изненадани по време на церемониалния старт от интереса към спринта, а организаторите на състезанието – от нечесто срещаното разбиране и отношение към спорта от градските власти.

С две думи „коктейлът за успеха“ нямаше начин да не се получи от най-високо качество. Така само за два поредни сезона тази иначе неглежирана от управата на спорта бюджетна дисциплина получи своята втора опорна точка.

Опитът да се припомни, кое друго състезание, освен рали-спринт Дряново е афиширало предстоящия старт на крайпътен билборд ни връща 5 години назад, когато между Нова Загора и Сливен можеше са се види огромното за този спорт рекламно пано за предстоящото рали Твърдица.

Дряново ревниво пази статута на най-желания рали-спринт

снимка за rallyxpress: георги павлов
ЧУДНИ БАЛКАНСКИ ПЕЙЗАЖИ И ЗАВЪРЗАН БЕНЗИНОВ СПРИНТ… Едва ли някой друг, освен дряновчани, могат да се похвалят с красивите гледки по трасетата и с вечно завързаното състезание в това мини-рали.


Сега – а с това дряновчани също доказват ангажираността си към автомобилното надбягване, такъв билборд отново кани гости за следващия уикенд, с който в града ще стартира петият пореден шампионат.

Преди това видинчани, които са в календара още от самото промотиране на спринтовата дисциплина през зимата на 2014 г. бяха самотната опора на това първенство.

При това единственият организатор и то не само в рали-спринта, който вече пета година по ред осигурява и награден фонд за първите трима в генералното класиране.

2018 DRY BilBord SS

снимка за rallyxpress: александър спиров
ТОЧНО СПОРЕД ТРАДИЦИЯТА… Още за първото издание на рали-спринт Дряново, общината отдели място на билбордове, за да рекламира необичайното за градеца автомобилно състезание.

Но, ако многото усилията на Община Видин да подкрепя точно тази дисциплина, както и това АСК Жико-Моторспорт да я държи и с работата си, и с участието на своите пилоти в добра кондиция има много сериозен противовес, то това е локацията на крайдунавския град.

Дали дестинацията е толкова непримамлива, дали очакването за високи температури в бензиновия уикенд – това са били въпросите, на които дори и моторът на това стегнато и винаги добре направено състезание Иван Иванов-Жико, не е успявал да намери вените отговори.

ПАРК ХОТЕЛ ДРЯНОВО: ОФЕРТА НА ЕДНА РЪКА ОТ СПРИНТА


2018 DRY Park Hotel

ДРЯНОВСКИЯТ Парк-хотел има сериозна оферта за дните на първия кръг от шампионата по рали-спринт. Огромното предимство е, че към комфорта и удобствата на новия хотел се добавя фактът, че от стая до бокса – дето може да се каже – отивате и по халат, и по чехли. Без да говорим, че сервизния парк е под прозореца и винаги може да се хвърли по едно око на техниката преди лягане.

Ето и офертата на парк-хотел Дряново:

2018 DRY Ofretata

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев