• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Две силни заявки в списъка на третия рали спринт в Дряново

Вторник, 15 Май 2018 | София, RallyXpress
Две силни заявки в списъка на третия рали спринт в Дряново

2018 DRY Logo OFF
ВЕЧЕ Е СИГУРНО, че компрометираният еднокилометров участък от трасето на рали-спринт Твърдица ще бъде изключен от трите скоростни отсечки, които правят общата дължина от 40.68 км. Така реалната дистанция става 37.95 км. Добрата новина, но за след година е, че за четвъртото издание на спринта в Дряново, целият път, част от който е трасето на състезанието, ще бъде преасфалтиран по европейска програма.

ДВЕ МНОГО СИЛНИ заявки фигурират в листата с регистрирани екипажи за старта на спринта в Дряново този уикенд. Срокът за заявяване на участието приключи днес в полунощ, а утре вечер, след 20 ч. се очаква имената да бъдат публикувани на официалния сайт на националната федерация.

„До момента имаме повече нови имена, отколкото са тези на отсъстващите екипажи“, разкрива подробности Атанас Божилов (на снимката), директор на състезанието за втора поредна година. Той уточнява, че като цяло, бройката е близо до тази, която миналото лято стартира от центъра на града.

Божилов също разкрива, че в списъка има два много силни екипажа, които нито са били в Дряново преди, при това със силни „кавалеристи“.

Първият от тях - Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) се явяват във второ поредно състезание, след изключителното си представяне в турското Фригия Рали, като заедно с другия тандем – Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) ще стартират за втори път в спринтово рали, след казанлъшката надпревара от юни 2016 г.

В първия спринт под Бузлуджа двата екипажа заеха в този ред второто и третото място в генералното класиране.

Две силни заявки в списъка на третия рали спринт в Дряново

снимка: александър спиров/apix
19 ЮНИ 2016 Г., ФИНАЛЪТ В КАЗАНЛЪК… Гошо Василев и Йордан Атанасов се прегръщат сърдечно, поздравявайки се за успешното състезание под Бузлуджа.


„За нас е важно да трупаме опит, какъвто ни трябва, намеренията ни са да покрием и трите шампионата – европейския рали-трофей, националното първенство и спринта – обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт варненският пилот. – Такива са  намеренията ни и е надявам, че ще успеем финансово да ги осъществим.“

В момента, по думите на навигатора Стефан Добрев, сливенчани освежават автомобила си след Мемориал Валери Великов: „Искаме колата да изглежда по-свежа и по-различна.“

„Ще караме в Дряново и в Панагюрище – обяви плановете си Гошо Василев. – За Видин още не съм правил сметки, защото имам намерение да се върна в класическия рали-шампионат на България. Ако това стане – спираме програмата за спринта.“

2016 KAZ Danch0 SS 005

снимка: александър спиров/apix
ОБРАТНО В СПРИНТА… След първото си участие в Казанлък и след бляскавото представяне в Ескишехир, Йордан Атанасов се пуска за втори опит в рали-спринт тази неделя в Дряново.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев