• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

2 видински екипажа на старт в сръбското рали Джердап

Сряда, 06 Юни 2018 | Видин, RallyXpress
2 видински екипажа на старт в сръбското рали Джердап

ТЕЖКО ПЪРВО ИЗПИТАНИЕ

Gaga Avala SER
ЗА ДВАТА видински екипажа участието в Джердап Рали (център е Долни Милановац) ще е тежко изпитание, като се ма предвид, че двата тандема имат опит с по-късите надпревари в спринта и рали-кроса. Сега им предстоят 6 скоростни етапа (три трасета – от 10.97 км, 19.95 и 20.21 км) – общо 84 спринтови километра и обща дистанция от 298.4 км. Първата отсечка стартира в събота в12:35 ч. местно време, а финала е в неделя в 17:00 в на пл. Крал Петър в Долни Милановац.

ДВА ОТ ВИДИНСКИТЕ водещи екипажи в рали-спринта – Иван Иванов-Жико (на снимката) и неговия навигатор Румен Иванов (Субару Импреза WRX) и Николай Николов/Лъчезар Петров (Форд Пума) от видинския АСК Жико-Моторспорт утре заминават за Белград, за да стартират в рали Джердап, открито международно състезание от календара на съседите.

Това е първото излизане и първо състезание на двата тандема извън България, ката намеренията за видинчани са колкото спортни, толкова и „чисто организационни“, както казва Иван Иванов-Жико, организаторът на рали-спринт Видин.

„Целта ни е да създадем връзките – обяснява Жико. – Ей ги къде са, на някакви си 200 км от Видин… Искаме не само да се пробваме в едно чужбинско рали, но и да се опитаме да привлечем сръбски състезатели от сръбския Гага-Авала клуб за нашия старт.“

2 видински екипажа на старт в сръбското рали Джердап

снимка: драгомир петров/apix
ЛИДЕРИ НА КАРЕТО… Иван Иванов-Жико и навигаторът му Румен Иванов са не само двигателите на рали-спринт Вида, но и водещият екипаж за участието в сръбското рали.


Жико залага на двата си коза. Първият, че Живота Милич, който е директор на Джердап Рали е президент на най-стария от сръбските автомобилни клубове Гага-Авала от Белград.

И, второ, че като деятел на сръбския автомобилен спорт, Милич е ангажиран едновременно с комисията по планинските изкачвания като неин председател, но също е и вицепрезидент на сръбската комисия по рали.

„Това няма начин да не го използваме и не само за рали-спринта във Видин, но и да създадем истински тесни контакти“, допълва Иван Иванов.

Още от създаването на рали-спринта в дунавския град, RallyXpress, на пресконференциите в града сайтът с новините в българския непрекъснато задаваше въпроса на домакините, защо не се търси „кооперирането“ с комшиите за да подсилят винаги много добре подготвяния видински спринт.

2018 DRY Niki Nikolov DP 00

снимка: драгомир петров/apix
МЕЖДУНАРОДЕН ДУБЮТ… Николай Николов/Лъчезар Петров и техния Форд Пума ще впишат в кариерата си и участие в Долни Милановац в Сърбия

„…е, сега ще се опитаме да направим и това с гóсподина Милич!“

Всъщност отиването в Сърбия е комбинирана акция на Жико-Моторспорт, подпомогната от бензино- и газстанции ТИП ООД, вносителят на гама състезателни масла Тедекс Прима Мот, както и на Ротингер – вносител на спирачни дискове и партньори на видинският автомобилен клуб.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев