• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

Сряда, 05 Септември 2018 | София, RallyXpress
Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

СПЕЦИАЛЕН ДВУДНЕВЕН тест подготвя пилотът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) край Любляна, заедно с познатия у нас словенски пилот Рок Тюрк. „Поддържаме добро приятелство от повече от година и сега това е добър начин, за да мога с негова помощ да направя още по-точни настройки по колата, за които настройки имам някои забележки“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Григоров. Григор обяснява, че пътуването до Любляна има и втора, не по-малко важна цел от прецизните настройки, които той се надява да направи заедно с Рок.

„Тази цел е да направим симулация на състезание с характерните завои и настилките, които са обичайни за европейското първенство, към което ще се стремим следващата година с пълна програма“, уточнява 24-годишният състезател на софийския клуб и подчертава, че приоритет №1 за неговия тим е пълна програма в еврошампионата с „ер-двойка“, с която вече има натрупан богат опит.

Мястото на тестовото трасе не е определено предварително, като пилотът очаква, че това ще е скоростна от някое от големите местни състезания.

Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

снимка за rallyxpress: петко станчев
ЗА ПО-ДОБРИТЕ НАСТРОЙКИ… Заради по-доброто сетване на „ер-двойката“ за оставащите състезания, Григоров ще направи тест в Словения.


Новото сетване на „208-ата“, която кара в момента Григоров, пилотът смята да използва в състезанията до края на шампионата в България, като продължи с така подготвения автомобил и през 2019 г. и в европейските серии, и в националното първенство.

Но пътуването до Словения също така има и една неафиширана широка цел - Григоров да направи тест на автомобил от по-горната категорията - R5, за какъвто тест той вече притежава необходимата скорост на пилот с достатъчно опит.

„Просто времето за такъв тест и за плановете догодина да закупим такава кола очевидно е вече е наближило, имам самочувствието, имам и бързината“ – мотивира намерението за  пътуването до Любляна Гришо. Той обяснява, че по-назад във времето подобен тест би бил напълно ненавременен и неподходящ.

2018 Rok Turk 002

снимка: личен архив на rallyxpress
СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО… Пилотът на Григоров Рейсинг е убеден, че за него е дошло времето и за тест с „ер-петица“.

Ето какво обобщение направи в социалните мрежи пилотът на Григоров Рейсинг Тим:

„Идната седмица екипът на Григоров Рейсинг Тим ще направи двудневен тренировъчен тест в една от най-красивите централноевропейски държави – Словения. Тестът е замислен от дълго време, но в него няма да се използва само моето Пежо 208 R2, а и с автомобил от по-горна генерация – Пежо 208 R5.

„Този автомобил е следващото стъпало от кариерата, което той иска да покори, и с предстоящото събитие ще направи неговия първи сблъсък с машина от такава категория.

2018 Rok Turk 001

снимка: личен архив на rallyxpress
НЕ САМО ПРИЯТЕЛ И КОЛЕГА… Макара и за кратко по времена планираните тестове в Словения за Григор Григоров Рок Тюрк ще бъде и желан ментор

Екипът е изключително доволен от възможността, дадена им от небезизвестния състезател Рок Тюрк. Той ще предостави R5 автомобила си и целия натрупан опит и знания, за да помогне за по-доброто представяне на Григор до края на годината и подготовката му за Европейския рали шампионат в категория Джуниър U27 през сезон 2019.“

:: Справка КАКВО ПОКАЗВА СРАВНЕНИЕТО НА R2 И R5

2018 Peougeot R2 R5

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев