• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

В групата нямаме конкуренти, целта ни е място в генералното

Сряда, 10 Октомври 2018 | Варна, RallyXpress
В групата нямаме конкуренти, целта ни е място в генералното

А ДАНО! АМА ЗАЩО ЧАК СЕГА?

Typeriter K 001
НЯКОЛЦИНА пилоти, които днес коментираха първия ден от опознаването на специалните етапи споделиха, че не само се говорело, но дори и вече някои от дупки на Дюлино били асфалтирани. Нето един от тях обаче не успа да кажа от кого точно е тръгнала тази информация. В същото време почти всички коментираха, дали е редно, чак сега, по време на описването на отсечките, да се асфалтират участъци от трасетата и колко точно ще се различават направените при първо минаване записки с онези, които ще направят във втория тур?

ДНЕС Е ПЪРВИЯТ от двата дни, в които пилотите опознават (вече познатите от 2017 г.! – бел. ред.) и описват скоростните отсечки на рали България. Може би по-точно е да се каже, че правят корекциите на онова, което са записали миналото лято. И се опитват точно да маркират множеството дупки по дюлинския скоростен етап (23.32 км).

„Това не са просто дупки, това са пропадания вляво, в дясно, вътре в бързи завои, във върха на състезателната траектория“ – каза в ранния следобед Калин Бенчев (на снимката), след като беше се запознал с единия от скоростните, която по думите на директора Ал. Ковачев „по някакъв начин са възможни и предоставят условия за рали.“

„Това не е място за [състезателно] каране, а е избиране на път и траектория за оцеляване», допълва пилотът на Дунев Рейсинг.

Бенчев специално обръща внимание на факта, че дори и да стане невъзможното и някои от дупките да бъдат асфалтирани има места, то остават многото пропадания на това трасе, което е извън всякакви стандарти на републиканската пътна мрежа.

За подготовката на екипажа:

„Отстранихме проблемите, които имахме след Сливен и сега онова, което ще гоним е лека-полека възвръщането на темпото, с което карахме в рали Твърдица. Не, в група Е нямаме реални конкуренти, затова и всичко, върху което сме се фокусирали в България е възвръщането на темпото, което досега реално загубихме. Но също и да търсим място в генералното класиране, той като верните мерки и по-различните автомобили са там. Крайната цел за уикенда – едно постоянно добро темпо през цялото състезание.“

В групата нямаме конкуренти, целта ни е място в генералното

снимка за rallyxpress: петко станчев
НАВАКСВАНЕ НА ЗАГУБЕНОТО СЛЕД СЛИВЕН… За екипажа на Дунев Рейсинг Калин Бенчев/Александър Спиров основната цел за България е [добро] място в общото подреждане и възвръщане на загубеното след Сливен темпо.

ЕДИ СИВОВ: ПЪРВОТО МИНАВАНЕ НА ДЮЛИНО С ПРЕКАЛЕНО МНОГО ВЪПРОСИТЕЛНИ

2018 STS EDI sIVOV 000НАВИГАТОРЪТ на лидера в генералното класиране на първенството – Еди Сивов (на снимката) категорично заяви, че казаното от неговите колеги е 100-процентово вярно. „За нас специално първото [преминаване на] Дюлино мина с много въпроси – обяснява Сивов-мл. – На места се асфалтира, на други вече са завършили работата, на трети дупките са очертани с бял спрей, което означава, че ще бъдат ремонтирани. Но пък има такива, които са оставени без бяло и не е ясно дали те ще бъдат запълвани. Всичко това много силно променя записката.“

Онова, което Сивов, който вече си е спечелил реномето на много силен навигатор, пропуска да спомене е, че фактически второто минаване по днешните далечни отсечки – Дюлино и Козичане, ще е реалното правене на записките.

Така предвиденото време за корекции на описаните особености в трасетата ще отпадне напълно.

2018 BUL Dulino 7

2018 BUL Dulino 8

снимка за rallyxpress: борислав бориславов-боката
ДЮЛИНСКИ „СТАНДАРТИ“… Още два кадъра от „колекцията“ на Боката – път не за каране, а за търсене на път и оцеляване.

След разговора с RallyXpress, Сивов, изпрати кадър, който е доста впечатляващ. На часовата контрола Златни, дългогодишният навигатор на Димитър Илиев – Янаки Янакиев, независимо, че е конкуренция в екипа на Йордан Атанасов, показва на седемкратният национален шампион как да се оправя с пътната книга на ралито.

2018 BUL YanaMite ESiv

снимка за rallyxpress: еди сивов/мегапорт
ПОМОЩ ОТ ПРИЯТЕЛ… Янаки Янакиев, най-титулуваният измежду навигаторите в колоната и най-желаният партньор за всеки екипаж, сочи с пръст в пътната книга на Димитър Илиев вярната посока, която пилотът Крум Дончев трябва да следва от тази ТС.

Само час след това, навигаторът на Ангелов изпрати и този кадър, на който ясно се вижда как работник от пътните ремонти сочи на екипажа на Мегапорт къде трябва да мине, като добре се вижда, че от дупката в долната дясна част на кадъра току-що са изрязани парчета стар асфалт, преди за започне запълването. Дали ще е до края на деня, кой да ти каже…

20181010 Remont 001

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев