• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

РЕЗУЛТАТИ – НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РАЗВОЯ НА НЕДЕЛНИТЕ 5 скоростни етапа и класирането в тях, както и общото подреждане на екипажите в рали Стари столици, можете да следите ТУК.

СЕДЕМНАДЕСЕТ километра преди финала на рали Стари столици лидерите на колоната от вчера насам Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) продължават да се състезават максимално консервативно, пазейки се от случайна грешка или технически проблеми.

Това са единствените „съперници“ на бившите национални шампиони от 2015 г., които могат да ги лишат от победата във финалния кръг на първенството в Шумен. След като спечелиха три от петте етапа от неделния тур, епикът на Дианел Рейсинг вече е с близо 2 мин. аванс пред Игнат Исаев/Теодоси Димитров (Мегапорт, Ситроен DS 3, R1), които пък са с 2:34 мин пред новите шампиони за 2017 г. Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2).

От вчерашния дъжд останаха само мокрите, но не наводнени етапи и това моментално се усети във времената на Попов (Пивовара 1 и 2) и Стратиев (Лозево 1), които в трите отсечки двамата съответно взеха 2 и едно второ място в подреждането.

„Да, вчера експериментирахме различни възможности по автомобила и очевидно е, че сме работили в правилната посока“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Ясен Попов, баща и личен мениджър на Дани.

Другата причина е, че пътищата вече не са така наводнени и мощните „две предни колела“ вече могат да бъдат държани под пълен контрол, за разлика от вчера, когато заради водните ручаи по пътищата „ер-двойките“ ходеха накъдето им скимне.

Както предвиди RallyXpress, Титов/Димитров успяха да заличат аванса от 5.5 сек. на Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултрас, Ситроен С2 VTS) като изпревариха съперниците си първо на Пивовара 1, а след това – на Лозево и Пивовара 2, след която отсечка Титов излезе напред с 14.1 сек.

Заради силно разкаляните макадамови 500 м. вмъкнати в етапа Лозево 2 и заради протестите на пилотите, тази част от 9.5-километровата Валери Великов бе отменена от дирекцията на състезанието заради сигурността на автомобилите и реално екипажите ще преминат чисти 9 асфалтови километра.

Сензация! За първи път от неизвестно точно кога, вечно финиширащият екипаж на Николай Кортелов/Наско Цонев (Моторспорт Т-Н, Ситроен С2) за първи път напуска борбата, след като преди етапа Лозево двамата спират заради гръмналия двигател на „це-двойката

Да припомним, че за първи път с този автомобил Кортелов се появи миналата година, по време на класическото планинско състезание Мемориал Валери Великов.

%снимка1%

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев