• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

България потегли от порт Варна с церемониален старт

Петък, 12 Октомври 2018 | Албена, Пресцентър на рали България
България потегли от порт Варна с церемониален старт

РЕЗУЛТАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ОТ ДНЕС ДО НЕДЕЛЯ развоя, постиженията и класиранията в 40-ото рали България може да бъде следено на живо в мрежата на познатия адрес ТУК

ЧЕТИРИДЕСЕТ и деветото рали България започна  днес в ранния след обед от порт Варна с церемониален старт, поставил началото на най-авторитетното българско автомобилно състезание. Стартът на състезанието беше даден от Областния управител на Варна – Иван Пасев, от президента на БФАС – Владимир Илиев и от директора на ралито Александър Ковачев. И тримата бяха единодушни, че основният приоритет на надпреварата ще бъде сигурността на участниците и зрителите, като призоваха жителите на Варна и гостите на града да дойдат и да подкрепят екипажите.

До неделя 26 екипажа ще си оспорват победата в надпреварата, която включва общо 11 състезателни отсечки.

Александър Ковачев потвърди, че всички мерки около безпрепятственото провеждане на ралито са налице и си пожела то да е поне толкова хубаво, каквото е времето на брега на Черно море в ранната есен.

Варна е град, дълбоко свързан с рали България още от самото зараждане на надпреварата през 1970 г. на миналия век.

И до днес в маршрута си остава една от най-емблематичните отсечки – Аладжа манастир в покрайнините на града.

България потегли от порт Варна с церемониален старт

снимки: пресцентър на рали албена


снимки: пресцентър на рали българия

По нея, както и по всички останали в 574-километровото състезание, ще се реши и шампионатът на България за тази година.

А че битката ще бъде оспорвана обещаха и водещите пилоти. С най-голям интерес се очаква представянето на екипажа Димитър Илиев/Крум Дончев (Мицубиши Лансър Ево 9), които ще си разменят местата на пилот и навигатор по време на състезанието.

Двамата имат общо 12 титли на България и са печели самото рали по два пъти, така че, напълно нормално, останалите са амбицирани да ги победят.

2018 BUL Start 002

„Всички искат да ни бият, така че ние освен да си тръгваме? – пошегува се Илиев веднага след откриването на ралито. – Откъм пилоти сме супер, но откъм навигатори сме много зле. Трябва обаче да знаете, че двамата не можем да караме бавно. Поставили сме си тежка задача, така че, момчета, няма да ви бъде лесно. Ние ще се раздадем докрай”.

На свой ред лидерите в първенството Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Шкода Фабия R5) бяха категорични, че са дошли във Варна, за да спечелят титлата. „Ще караме без напрежение и ще се забавляваме”, обеща Симов. Основните им съперници – Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Пежо 208 R2), все още се надяват, че ще успеят да запазят титлата си от преди година и така отличието да остане във Варна.

„Ще се борим докрай. Успех на всичко колеги, желая им да стигнат живи и здрави до финала”, заяви Стратиев.

2018 BUL Start 003

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев