• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Бенчев/Спиров с чистак бяло Субару N14 на старта в събота

Четвъртък, 05 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Бенчев/Спиров с чистак бяло Субару N14 на старта в събота

НА СЕКРЕТАРИАТА
Е РЕД ДА ПОМАГА!

 Marks
ДОСТАТЪЧНИ главоболия за всеки, които иска да си води сметки на точките имаше през миналия сезон, след като БФАС въведе еднократните лицензи за пилотите. В системата има много резон, но и създава проблеми, които (това се видя с отборното класиране от Стари столици 2017 г.), ако всичките издавани от секретариата на състезанието документи, нямат и ясно видима бележка кой от стартиралите е с право за класиране, но без да получава точките за годишното подреждане. Така че: Секретариат, айде сега да помагайте...

ТОВА Е ПЪРВИЯТ автомобил, който правим и който още с излизането си е стопроцентово готов, без да е показал и най-малък дефект“, с видима гордост обобщава резултатите от първия тест на новата си бегачка Субару WRX N14 Калин Бенчев (на снимката), направени този уикенд на пистата край Калояново.

Както пилотът, така и неговият навигатор изрично подчертават, че бялата като снежинка японска кола се е държала повече от превъзходно по време на изпитанията.

„Не сме мерили времена, не сме броили обиколки, просто каране, за да видим дали нещо не е направено точно – допълва Бенчев. – За наше щастие – нищо!“

Странични наблюдатели на изпитанията пресмятат, че най-вероятно Бенчев и пристигналия от Арат за тестовете румънски състезателен инженер Александру Сфат, са навъртели между 15 и 20 тура на Дракон-а.

Това ще е третото по ред и второ в ралитата „ен-четиринадесет“, след същите автомобили, които бяха карани от Борис Борисов (на писта) и Крум Дончев (рали).

Бенчев/Спиров с чистак бяло Субару N14 на старта в събота

снимка: личен архив на калин бенчев
ЧУДО НЕВИЖДАНО… Деветнадесет обиколки от началото на тестовете, а нито едно съединение не е пропуснало, нито един детайл не е показал проблеми.


В същото време обаче бегачката на Калин Бенчев вероятно може спокойно да вземе приза за най-бързо построен спортен автомобил у нас, след като идеята за този Субару WRX N14 за първи път се обсъжда в дните около Великден, на 26 май са купени от Англия купето и ролкейджа, а запалването на мотора става миналата събота в халетата на Бенчев.

„На практика през това време е работено само „трета смяна“, веднага след работа и до към 2:00 – 3:00 ч. през нощта – илюстрира напрегнатият, дори направо сензационно кратък период на строителството Алекс Спиров.

Екипът и съмишлениците, които работят по новото японско лезвие на Бенчев реално има почивка в рамките само на седмица, времето, докато купето е на бояджия, а след това е и подсилено за състезанията.

Ако не се брои секвенсионалната скоростна кутия, тази N14 си е напълно стандартна „енка“, като обаче се знае, че не може да влезе в хомологационните рамки за N4 по простата причина, че изпълненията по нея са със стандартизирани, но нехомологирани части.

2018 TVA Benchev Test 002

снимка: личен архив на калин бенчев
КРАТКО СПИРАНЕ И КЪС ДИАЛОГ… Румънският инженер Александру Сфат и пилотът са спрели „въртележката“ по пистата, за да направят бърз анализ на показаното на монитора но боптопа.

„Адски изморени сме след всичко това, което направихме – обобщава Бенчев. – Още повече, че колата тръгна без проблеми, а направихме всичко – от проектирането на хартия, през пресмятането, до теста – всичко работи и в крайна сметка сме готови и повече от доволни.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев