• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Новините

След Световния съвет в Париж: малки изненади за сезон 2018

Четвъртък, 07 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
След Световния съвет в Париж: малки изненади за сезон 2018

ГОДИШНАТА среща на Световния съвет за автомобилния спорт на Международната автомобилна федерация (ФИА), която беше вчера в Париж, обяви няколко решения , за които преди срещата нямаше никаква индикация или подсказваща информация. Потвърдено е, че календарът на световните серии догодина ще е отново о 13 състезания, като Турция замества Райд Полски. За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт обяви още по време на взетото решение за Турция.

Потвърдено бе и завръщането на Пирели в световното първенство като регистриран доставчик на гуми за отборите от WRC, което става в момент, в...

БФ Картинг остана без лиценз, министерството не го поднови

Понеделник, 04 Декември 2017 | София, RallyXpress
БФ Картинг остана без лиценз, министерството не го поднови

ОТ ДНЕС първата от трите „бензинови“ федерации – тази по картинг спорт, е без лиценз. Това е видно от сайта на Министерството на младежта и спорта, от чийто раздел за регистрациите се разбира, че Лицензия 00225/18. 7. 2001 г. на Българската федерация по картинг спорт (БФКС) не е подновена. Този факт се потвърждава и от специално разпространеното за медиите прес-съобщение на управата на националното обединение на този спорт.

Административно това означава, че до евентуални промени в обстоятелствата в следващия едногодишен срок, БФК няма да е призната от националната спортна на страната.

Резултатът...

Стайков ще получи Почетния знак на родното Кърджали

Четвъртък, 30 Ноември 2017 | Кърджали, 24rodopi.com
Стайков ще получи Почетния знак на родното Кърджали

КЪРЖДАЛИЙСКИЯТ автомобилен състезател и носител на Трофея на Международната автомобилна федерация (ФИА) в клас ERT 2 Пламен Стайков (на снимката) ще бъде удостоен с Почетния знак на родния си град – Герб на Община Кърджали (позлатен), който пилотът на Стайков Рейсинг Джорджия ще получи за високите си резултати в автомобилния спорт и за цялостния принос в областта на спорта. Това ще стане по време на церемонията за обявяване на Спортист на годината 2017 на 19 декември. Това стана ясно по време на проведената среща между кмета на Кърджали Хасан Азис и автомобилния ас Пламен Стайков.

По време на...

Давидоне слага край на кариерата си като навигатор

Вторник, 21 Ноември 2017 | от Николай Каразлатев, Варна
Давидоне слага край на кариерата си като навигатор

ПОБЕДИТЕЛЯТ ПРИ навигаторите в клас ERT2 на Европейския Рали Трофей на ФИА Давид (Давидоне) Кварацхелия (на снимката) даде първата си пресконференция пред българските журналисти, след като спечели в събота вечерта Пламен Стайков и той вечер финишираха като победители в клас си.

В пресцентъра на Двореца на културата и спорта във Варна Давидоне показа спечеления европейски трофей и обясни как е преминало самото състезание край португалския град Алгарве.

Неговият успех като навигатор обаче е и точка на спортната му кариера, започнала у нас като спортен мениджър на младия грузински пилот...

Стайков/Давидоне шампиони в ERT2 от финал на евротрофея

Неделя, 19 Ноември 2017 | Портимао, Пресслужба Стайков Рейсинг
Стайков/Давидоне шампиони в ERT2 от финал на евротрофея

ЕКИПАЖЪТ на грузинският тим Стайков Рейсинг-Джорджия Пламен Стайков (на снимката) и навигаторът му Давид Кварацхелия (Мицубиши Лансър Evo 9) завършиха като победители в клас ERT2 от финала на Европейския Рали Трофей на ФИА – португалското рали Казино Алгарве. Това им донесе титлата в този клас, в който надпреварата е единствено между автомобили от бившата група N, клас 4. Българо-грузинският екипаж завършиха на 11-о място в генералното класиране – на 9:17 мин от победителите в състезанието и Карлос Виера/Хорхе Карвало (Ситроен DS3 R5).
 
Пламен и Давидоне успяха да се наложат над турският екипаж Адил...

«  1 2 3 4 5 6 7  »