• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Новините

52 мин. интрига, шампионите за 2017 г. известни предсрочно

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
52 мин. интрига, шампионите за 2017 г. известни предсрочно

ИНТРИГАТА ЗА новите шампиони в генералното класиране на националното първенство продължи точно 52 мин. след старта в центъра на Шумен, когато в 14:25 ч. се разбра, че екипажът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров и Дани Миленков, без дори и най-малка опасност за екипажа, са катастрофирали в десен бърз завой на Новосел (12.20 км). Това става на 2.8 км от старта в момент, в който Пежо-то стъпва на дъждовен ручей, пресичащ напреки пътя, след което автомобилът се „отсича“ и двамата паркират в дърветата вляво от пътя.

Така целият авантаж, който двамата имаха в класирането на 2WD и Трофей Тодор Славов, както...

Григоров и Миленков напускат колоната, обмислят за Рали 2

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Григоров и Миленков напускат колоната, обмислят за Рали 2

ЗАЕМАЩИТЕ второто място във временното класиране за националното първенство, клас RC4 и лидери в Трофей Тодор Славов – екипажът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) и навигаторът му Дани Миленков са излезли от трасето на скоростния етап Новосел 1. По информация на щаба на състезанието, както и от самия отбор, двамата състезатели са невредими, след като тяхното Пежо 208 R2 паркира встрани от пътя на втората от четирите скоростни отсечки в съботната програма на рали Стари столици.

Инцидентът е станал на 2.7 км от старта на този скоростен тест, като коварността на „револверното...

Над Шумен вали като из ведро, започна „голямото плаване“

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Над Шумен вали като из ведро, започна „голямото плаване“

ПРОГНОЗИТЕ СЕ РАЗМИНАХА с 4 часа от предвиденото по сайтовете време, което се очаква за първия ден от рали Стари столици днес. Но ако метеоролозите сбъркаха с часа, то напълно уцелиха силата на валежа – в момента над Шумен се лее като из ведро, което ще прогони дори и утра-феновете на състезанието. „Ще падне голямата игра с гумите“, коментира местният пилот и навигатор на лидера в шампионата до този момент Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2) Добрин Борисов-Добчо.

Той добре познава капризите на времето тук, но единственото, което пропусна да каже е, че с шуменското рали започва...

Шуменци вадят най-дългият списък със заявки за сезона

Сряда, 04 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Шуменци вадят най-дългият списък със заявки за сезона

ДОМАКИНИТЕ на финала на националното първенство извадиха най-дългият списък със заявки (имената на екипажите виж по-долу) за последния рали-уикенд от календара на БФАС. Общо 31 са заявените български пилоти, което в продължаващите сушави години откъм участие си е рекорд не само за годината.

Като изключим това, че Стари столици е традиционен финал на шампионата вече за седма поредна година (две прекъсвания – Хеброс 2012 и Средна гора 2013), другото, което обяснява по-голямото автомобилно присъствие е, че ралито по традиция е едно от най-добре организираните в шампионата и винаги е било...

До последно асфалтират дупки по трасетата на Стари столици

Вторник, 03 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
До последно асфалтират дупки по трасетата на Стари столици

ДОРИ И ПО ОБЕД, по времето, в което в община Шумен течеше традиционната среща на организаторите на финала на шампионата по рали за 2017 г. рали Стари столици, на част от трасетата вървеше запълване на старите дупки. Както твърди заместник-директорът на състезанието Димитър Георгиев-Полицая, „… нещата се оправиха веднага, щом стигнахме при кмета.“ За операцията след края на асфалтирането в предишната седмица, както и по дупките, които Полицая открива по-късно, отишли около 40 т. асфалт.

„Просто не знаете какви дупки бяха само… Както и да го изчислявам, както и да го смятам – асфалтирани са...

«  1 2 3 4 5 6 7  »