• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Новините

В голямото каре: залозите са направени, кой ще каже пас?

Четвъртък, 05 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
В голямото каре: залозите са направени, кой ще каже пас?

КАКВОТО И ДА се обсъжда като прогнози за класирането в рали Твърдица е ясно, че първо трябва да се държи сметка за голямото каре в стартовия лист. Първият по време победител от Твърдица (2005), шампион за 2015 г. и последен победител от Шумен 2017 г. – Георги Василев (Дианел Рейсинг), вицешампионът за 2016 г. Йордан Атанасов (АРТ Рейсинг Тим) и техните „кавалеристи“ са двама, за които първият старт ще е изключително важен.

За сливналията – защото от Твърдица или по-точно след това рали, ще зависи дали да има пълна програма на краткото национално първенство.

За варненецът – защото ще иска оттук да вземе...

Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

Четвъртък, 05 Юли 2018 | София, RallyXpress
Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

МНОГО ЦЕННО състезание за мен се оказа планинско Българка, и добре че беше сливенското състезание, защото ми спести отпадане този уикенд!“, категорично заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Атанасов (на снимката).

След финала над Сливен в Ситроен-а на пилота на Бултранс Рали Тим цъфват проблеми.

„По-точно два, които се появиха в сливенското състезание, а можеше да станат в Твърдица и да приключим“, уточнява Атанасов.

Едната грижа се оказва повредата в електрическата система на „ви-ти-еса“, другият проблем – скъсан тампон на скоростната кутия.

За щастие на пилота...

Бенчев/Спиров с чистак бяло Субару N14 на старта в събота

Четвъртък, 05 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Бенчев/Спиров с чистак бяло Субару N14 на старта в събота

ТОВА Е ПЪРВИЯТ автомобил, който правим и който още с излизането си е стопроцентово готов, без да е показал и най-малък дефект“, с видима гордост обобщава резултатите от първия тест на новата си бегачка Субару WRX N14 Калин Бенчев (на снимката), направени този уикенд на пистата край Калояново.

Както пилотът, така и неговият навигатор изрично подчертават, че бялата като снежинка японска кола се е държала повече от превъзходно по време на изпитанията.

„Не сме мерили времена, не сме броили обиколки, просто каране, за да видим дали нещо не е направено точно – допълва Бенчев. – За наше щастие – нищо!“

...

Мегапорт готов за мощна атака на отборната победа в неделя

Четвъртък, 05 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Мегапорт готов за мощна атака на отборната победа в неделя

АКО НЕ СЕ БРОЯТ шестте екипажа на местната Моторспорт Академия, отборът на Мегапорт се явява в Твърдица с мощна ударна група, която мълчаливо демонстрира, че целта е да спечели отборната победа в първото от състезанията в шампионата по рали, който започва тази събота. Лидер на групата, а и основен претендент за първото място в надпреварата е екипажът на Мирослав Ангелов/Еди Сивов (на снимката) и новият им Шкода Фабия R5, с който двамата записаха първата си победа в генерално класиране в края на май в спринта в Дряново.

Другите четири екипажа са Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3 Макс),...

Калоян Станчев прави първа среща с медии в Клуб БТА

Сряда, 04 Юли 2018 | София, RallyXpress
 Калоян Станчев прави първа среща с медии в Клуб БТА

ОТ ВЧЕРА на официалния сайт на Българска телеграфна агенция (БТА), в секцията Национален пресклуб, е поставено съобщение (виж факсимилето по-долу), с което е обявена пресконференция на новоизбрания Председател на БФАС Калоян Станчев (на снимката) и неговия Управителен съвет.

Те бяха избрани от автомобилните клубове по време на последното отчетно-изборно събрание на автомобилната федерация на 21 април 2018 г. с 51 гласа „за“, 8 „против“ и 27 „въздържал се“.

Обявената тема е: Автомобилният спорт в България: Защо хаосът и упадъкът са добре дошли за хора от подменения Управителен съвет?

Седемдесет...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев