• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Новините

Калоян Станчев застава начело в БФАС, клубове чупят рекорди

Събота, 21 Април 2018 | София, RallyXpress
Калоян Станчев застава начело в БФАС, клубове чупят рекорди

ТОЧНО ШЕСТ ДНИ, преди за започне 45-ата си годишнина, Калоян Станчев (на снимката) ­бе избран за нов председател на Българската федерация по автомобилен спорт. За него гласуваха 51 от присъстващите клубове, „не“ казаха 8, а други 27 заеха позицията „въздържал се“.

Така, неочаквано бързо и единствено с кандидатурата на Станчев приключи отчетното и изборно събрание на автомобилната гилдия. Първоначално то се задаваше на хоризонта като дълъг и тежък ден, изходът от който изобщо не е ясен, както неясно беше дали освен Станчев и Владимир Илиев, за които се говореше под сурдинка, че ще се кандидатират,...

Час закъснение за началото на общото събрание на БФАС

Събота, 21 Април 2018 | София, RallyXpress
  • обновена
Час закъснение за началото на общото събрание на БФАС

ДЕВЕТДЕСЕТТЕ минути, които администрацията на националната федерация по автомобилен спорт (БФАС) бе предвидила за регистрация на автомобилните клубове за днешното отчетно-изборно общо събрание, се оказаха крайно недостатъчни, за да може митинга на клубовете да започне точно в предварително определения час 11:00. Този път не 63, а с 42 клуба повече, трябваше да минат през процедурата за проверката на документите и останалите формалности.

Това едночасово закъснение по никакъв начин не е свързано с обявеното от ЗЛС едночасово изчакване, при положение, че за събранието не е бил постигнат...

Ще бъде тежък и дълъг ден, изходът на митинга е неясен

Петък, 20 Април 2018 | София, RallyXpress
Ще бъде тежък и дълъг ден, изходът на митинга е неясен

ТРИСТА И ПЕТНАДЕСЕТ дни, след като в зала София на БЧК се събраха 63 клуба (реално гласуваха 59), след като се видяха през юни миналата година и изобщо не успяха да се разберат за нова управа на автомобилната федерация (виж ТУК), утре в същата зала 105 спортни формации за втори пореден път ще се опитат да променят хората в управата.

А заедно с това да възкресят надеждата, че автомобилния спорт може и да излезе от командното дишане, на което се намира от прекалено дълго време.

Разликата между миналото и предстоящото събиране на АСК не е единствено в бройката на клубовете и в остатъците от надеждите.

...

В събота: рекорден брой АСК се сбират в зала София на БЧК

Вторник, 17 Април 2018 | София, RallyXpress
В събота: рекорден брой АСК се сбират в зала София на БЧК

РЕКОРДЕН БРОЙ от автомобилни спортни клубове ще се срещнат в събота, 11 ч. в зала София на БЧК за Общото събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Вероятно залата, в която от пет години са митингите на клубовете точно тази година ще се окаже тясна за представителите на рекордната бройка от нароили се до 105 (!) спортни сдружения. Бройката окончателно стана известна днес, по време на последното заседание на автомобилната управа в София, продължило повече от 6 часа.

Броят на действащите АСК през изтеклата отчетна година е 75 и е увеличен с 30 нови сдружения, като от първата бройка...

Най-малко осем в сряда ще са на първи изпит за Лиценз С

Понеделник, 16 Април 2018 | София, RallyXpress
Най-малко осем в сряда ще са на първи изпит за Лиценз С

НАЙ-МАЛКО ОСЕМ пилоти тази сряда ще бъдат изправени пред изпитна комисия на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС!, за да положат теоретичен и практически изпит, който да им даде право да стартират на 12 май в първото от състезанията на затворен маршрут в Бургас. Преминалите и двата „баража“ и представили се успешно пред изпитната комисия, ще получат правото да бъдат с Лиценз С и ще станат пълноправни състезатели в шампионата така, както изискват регулациите на националната спортна власт.

Това се разбира от писмо (виж факсимилето по-долу), което днес бе разпространено от Комисия...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев