• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Шпльоки: Спешно търся гуми, очакваното от Суби –100 на 100

Вторник, 09 Октомври 2018 | Пловдив, RallyXpress
Шпльоки: Спешно търся гуми, очакваното от Суби –100 на 100

EКИПАЖЪТ на ЕФКО Рейсинг Тим Костадин Щерев (на снимката) и навигаторът му Николай Арабаджиев са изправени пред голям „гумен“ проблем. Заявката на двамата пловдивчани в рали България е за старт в клас RC2, на изискванията на който отговаря тяхното ново Субару Импреза WRC N12B. „Имаме и гумите, които получихме при купуването на автомобила, но те не се вместват в нормите на сегашните регулации и сега по спешност търсим хомологираните гуми“, каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт Шпльоки.

Като опция, ако случайно все пак не успее да намери необходимия комплект от хомологирани гуми за старта в Албена, за двамата пловдивчани остава евентуалното участие в гр. Е, вариант от който двамата упорито бягат, като се има предвид намеренията и плановете им за рали-шампионата през 2019 г.

Въпреки че в неделя шампионът в рали-спринта за 2016 г. и неговият партньор пропуснаха да направят тестове на пистата Калояново (дребен, но връткав проблем с налягането на маслото – бел. ред.), той е изключително доволен от онова, което вчера късно вечерта двамата констатирали, след края на компенсаторните тестове на Дракон-а.

„Колата сто на сто изпълни очакванията ни – допълва Шпльоки. – Сто на сто е онова, което очаквахме. На Дракона изхабихме един резервоар гориво, изтъркахме един комплект гуми [нехомологирани] и навъртяхме близо над 50 обиколки на трасето. Доволен съм от поведението ѝ.“

Шпльоки: Спешно търся гуми, очакваното от Суби –100 на 100

снимка: личен архив на костадин щерев-шпльоки
ПОСЛЕДНИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ ПРЕДИ ПЪРВИЯ ТУР… Механик от екипа на Шпльоки проверява на изхода към трасето на Дракон-а, как двамата състезатели са стегнали спортните колани на Суби.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев