• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Три екипажа отпадат още пред официалния старт в Твърдица

Петък, 06 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Три екипажа отпадат още пред официалния старт в Твърдица

С ТРИ ЕКИПАЖА намаля списъкът със заявките за старта на първото от състезанията в краткия, но за сметка на това тотално закъснял шампионат по рали – Твърдица 2018. Това са двата сливенски тандема Ясен Шопов/Иван Шопов (Булсим, Ситроен Саксо, RC5) и Георги Радев/Емил Бонев (Дианел, Ситроен С2, RC4) и старозагорския екипаж Недялко Денев/Николай Танев (Пежо 106 Рали). Но докато за заралиите е ясно, че не са се появили в Твърдица заради възникналия късно снощи дефект в мотор, то сливналиите не са обявили причини за отсъствието си.

Това означава, че ако все пак състезателите пристигнат в Твърдица, след съответните процедури ще бъдат допуснати, но

„…със съответната голяма глоба за закъснението“, уточнява Христо Христанов, един от хората, ангажирани от години с организацията на ралито в подбалканското градче.

Днес е денят, в който екипажите правят опознаването на трасетата, както и корекциите на навигаторските записки. Окастреният вариант на ралито, по-малкото скоростни отсечки и по-малката обща дължина, позволява това да стане в един ден.

Три екипажа отпадат още пред официалния старт в Твърдица

снимка: личен архив на григор григоров
СЪС САМОСНИМАЧКАТА ЗА МЕДИИТЕ… Навигаторът на Григор Григоров – Дани Миленков, прави един бърз кадър със своя мобилен телефон, запечатвайки началото на вчерашните тестове.


Емблематичното Твърдица е едно от най-любимите на вицешампиона за 2017 г. и носител на приза Тодор Славов за миналия сезон Григор Григоров.

„Днес опознаваме тръсето на състезанието, а вчера проведохме предварителни тестове на автомобила. Доволни сме от поведението на колата. Нямаше нищо, което да ни смути, и смятаме, че към момента автомобилът е в много добро състояние.“

Да припомним, че през миналата година тук Григоров и неговият ко-пилот Даниел Миленков имаха сериозни проблеми и двудневни главоболия с настройките на новото тогава за тях Пежо 208 RC2.

2018 TVA Test Grigor 001

снимка: личен архив на григор григоров
ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ… Гришата прави последния преглед на автомобила си, преди да седнат заедно с Даниел Миленков и да продължат втората част от тестовете си на бившата Девина..

Това беше и причината в края и на първия, и в края на втория ден от тогавашното рали Твърдица-Елена, въпреки всички опити за промяна на сетинга на колата в движение, двамата да останат „закотвени“ на 3-ата позиция.

Както екипажа на Григоров Рейсинг, така и екипът на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов/Марин Иванов, а също и петте екипажа на твърдишката Моторспорт Академия, правят последните настройки на своите Хюндай i20 Купе на Девина, бивша отсечка от състезанието.

2018 TVA Test Atanas 001

снимка: личен архив на григор григоров
ВСИЧКИ НЕТЪРПЕЛИВИ НА ЕДНО МЯСТО… Бившата скоростна отсечка Девина събра вчера след обяд тандемите Атанасов/Янакиев, Григоров/Миленков, Атанасов/Иванов, както и петте екипажа на Моторспорт Академия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев