• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Екипажът Ангелов/Сивов с шеста победа през сезона

Неделя, 04 Ноември 2018 | Видин, RallyXpress
Екипажът Ангелов/Сивов с шеста победа през сезона

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от четирите скоростни етапа във втория спринт за годината, както и крайното класиране от Вида 2018 г. можете да видите ТУК.

НАЦИОНАЛНИТЕ шампиони в класическата дисциплина рали Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Шкода Фабия R5, на снимката) спечелиха днес и второто от състезанията в по-кратката дисциплина – рали-спринт Вида, след което се утвърдиха като абсолютни лидери в класирането на този шампионат с 50 т.

Екипажът на Мегапорт Рейсинг спечели и четирите скоростни отсечки край Видин и завърши с общо време от 21:25.35 мин. Двамата са и победители в RC2.

Втори в крайното класиране и за спринтовия ден е екипажът на Дунев Рейсинг Дочо Цвятков/Линда Багерова (Мицубиши Лансър Ево 9, първи в НС1), който изпуснаха второто място единствено в етапа Синаговци (7.41 км), в който сливенчаните Георги Василев/Стефан Добрев бяха по-бързия от двата екипажа.

Екипажът Ангелов/Сивов с шеста победа през сезона

снимка: пресслужба на мегапорт рейсинг
И ПОРЕДИЦАТА ПРОДЪЛЖАВА… В шесто поредно състезание от двата шампионата екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Еди Сивов взеха всички етапни победи, записвайки шест победи от седем състезания.


Цвятков и Багерова, за които спринт Вида е второто състезание от шампионата (първият им опит в Дряново за тях беше неудачен в техническо отношение) сега излизат на третото място в шампионата, което до старта на сливенския финал ще делят с варненският екипаж Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) с по 18 т.

Както се очакваше вторият кръг, въпреки победата на Ангелов/Сивов, не предреши изхода на първенството в спринтовите надбягвания. Интригата за титлата остава жива и за сливенското състезание след две седмици, след като Василев/Добрев (победители в клас RC2) завършиха трети и вече имат актив от 30 т.

Това означава, че ако искат да вземат и второ национално звание тази година, първенците от Вида задължително ще трябва да стартират и във финала, защото разликата между двата екипажа е по-малко от победа (25 т.)

Миналогодишните шампиони и лидери на класирането в RC4 Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2) спечелиха класирането на автомобилите с 2 предавателни колела, но не успяха успешно да се противопоставят на куатро автомобилите.

В общото класиране заралиите са 5-и (на 1:47 мин от победителите), като карето на мощните автомобили пред тях се допълва от завършилите на четвъртото място Георги Янков/Цветан Балджиев (Дунев Рейсинг, Субару Импреза WRX). С общ сбор от 14 т. те са на четвъртата временна позиция в неофициалното класиране.  

Благодарение на предните класирания на Цвятков/Багерова и Янков Балджиев, отборът на Дунев Рейсинг ще замине за Сливен с равен брой точки в подреждането на тимовете с Мегапорт (първи в Дряново, втори във Видин) – по 43 т.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев