• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

РЕЗУЛТАТИ – НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РАЗВОЯ НА НЕДЕЛНИТЕ 5 скоростни етапа и класирането в тях, както и общото подреждане на екипажите в рали Стари столици, можете да следите ТУК.

Сливенският екипаж Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката) са 48-ия победител в шуменското рали Стари столици, които продължиха традицията състезанието да бъде печелено от автомобили с турбини и предаване 4х4.

Двамата спечелиха 6 от деветте скоростни етапи, записвайки общо време за 80.9 състезателни километра 54:51.0 мин, донесло първата им официална победа в генералното класиране на националното първенство. Преди това двамата са били на върха на подиума в откритото Твърдица през 2005 г.

Прогнозите бяха, че втори в генералното класиране ще бъдат Игнат Исаев/Теодоси Димитров (Мегапорт, Ситроен DS3 R1), но последната скоростна отсечка – Валери Великов, бе взета от Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2, с 1.3 сек пред Василев/Добрев), което им донесе сребърното място на подиума в Шумен. В същото време Исаев/Димитров завършиха едва 6-и.
 
Смесеният варненско-шуменски екипаж на Марина Моторспорт е шампион в три от десетте категории на шампионата за 2017 г. – в генералното, в 2WD и клас RC4.

Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

снимка: драгомир петров/apix
ШЕСТ ПЪТИ НАЙ-БЪРЗИ... Гошо Василев и Стефан Добрев взеха шуменския финал, печелейки шест от деветте скоростни отсечки.


Времето в неделя, макар и студено, остана влажно, но пътищата - вече не така наводнени и резултатът от това бе много силната атака на двете „ер-двойките“ – както на Даниел Попов/Ангел Башкехайов (JPS, Пежо 208 R2), така и на Стратиев/Борисов.

Попов и Башкехайов, които според регулациите не събират точки за първенството, използваха Стари столици, за да правят допълнителни километри и експерименти с автомобила си.

Последната неизвестна – кой ще е носител на титла в клас RC3 - 5. Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт, Ситроен DS3 Макс) или Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултранс, Ситроен С2 VTS) отпадна още на етапа Лозево 1 успя да стопи преднината от 5.5 сек на конкурентите си, но и да поведе с 25.0 сек.

В годишното класиране обаче на Титов не стигнаха точно 6 т. (159.6:153.6), които донесоха дубъл за екипажа от Велики Преслав след 2015 г.

Забележително е и постижението на гарантиралия си титлата в клас RC5 Симеон Симеонов (той е и първенецът в третия шампионат на Хюндай Рейсинг Трофи), който в Шумен завърши 9-и в генералното класиране и втори в класа, след много силно представилият се във финала сливенски екипаж на Дианел Рейсинг Стефан Желязков/Иван Турлаков (Ситроен Саксо, 6-и в общото подреждане).

2017 STS TihoDobcho DO 011

снимка: драгомир петров/apix
ПЪРВОТО ШАМПИОНСКО ИНТЕРВЮ... Тихомир Стратиев и Добрин Борисов говорят пред микрофона и камерата на доайенът на автомобилната телевизионна журналистика Иван Серафимов.

„Няма как да помня кога е било, но мисля, че това е единственото ми отпадане за 33 сезона, последният от които затворих днес в Шумен – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт добричлията Николай Кортелов. – Стана на първия завой на лозевската скоростна отсечка, когато се счупи скоростната кутия.“

Подобно на нечупещият се Опел Корса, с който Кортелов бе познат дълги-дълги години, сега неговия Ситроен С2 за първи път даде първи дефект, но чак след два пълни шампионата.

2017 STS Kotlrtelov 001

снимка: rallyxpress
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, КОРТЕЛОВ ОТПАДНАЛ! Ситроен-ът на екипажа от Добрич Николай Кортелов/Наско Цонев е качен на платформата, а рали Стари столици не е завършило. Така картина е нетипична за неотпадащия тандем. 

ШАМПИОНИТЕ ЗА 2017 Г. (НЕОФИЦИАЛНО)

Генерално класиране: Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2) – 161.4 т.; 2WD: Стратиев/Борисов – 179.4; клас RC4: Стратиев/Борисов – 202.2; Трофей Тодор Славов: Григор Григоров/Дани Миленков (Григоров Рейсинг, Пежо 208 R2) - 148.2; клас RC3: Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултранс, Ситроен С2 VTS) – 159.6; клас RC5: Симеон Симеонов (Хюндай Рейсинг, Хюндай i20 Купе) – 221.4; клас Е1: Тодор Атанасов (Стари столици, ВАЗ 2108) – 167.6 т.

2017 STS Atanasov DO 002

снимка: драгомир петров/apix
ШАМПИОНИ У ДОМА… С финала на домашното състезание Тодор Атанасов и Кристина Атанасова се разписаха като новите шампиони в Е1

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев