• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Всички гледат метеосайтовете и правят сметки за гумите си

Събота, 07 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Всички гледат метеосайтовете и правят сметки за гумите си

ТЕРМОМЕТРИТЕ в Твърдица показват 27 градуса, слънцето прежуля, а над съседните над градчето върхове са се скупчили рунтави черни облаци. Все предпоставки да завали дъжд. Това пък кара домакините час по час да проверяват метеосайтовете, защото не иска и програмата (обикновено в Твърдица е добре направена, но също и пищна) по откриването, и церемониалният старт да бъдат намокрени. Почти същото става и в боксовете в сервизния парк, където промяната на прогнози са свързани и с поредната промяна в сметките за това, какви гуми да се „качат“ за първите 3 от общо седемте скоростни етапа на рали Твърдица днес.

Мненията на местните са разделени на две – едните, че ще завали около 16 ч., другите – че дъжда ще се размине. И двете групи имат своите аргументи, но те пък рязко се разминават с онова, което предвижда сайта синоптик.

„Черен, вълнест [облак] откъм Коньовата [поляна]!“, казал бързо преди години единият от работещите на площадката за антиградушкни ракети и затворил телефона, за да отстреля облака с три ракети, за ужас на прелитащите самолети тогавашната българска авиокомпания БГА Балкан.

Сега положението е същото, защото откъм Коновата облаците изглеждат много по-черни и още по-рунтави.

Днес се кара една дълга отсечка (по-късия с 5 км вариант на Предела) – 19 км, късата Боров дол 7.60 км, за да приключи съботния ден с градския скоростен етап в центъра на Твърдица (няколко тура и около фонтана на площад Свобода), която отсечка е пресметната с обща дистанция от 2.05 км.

Ако песимистично настроената половина от твърдичани се окаже права, то дъжда трябва да дойде в града тъкмо в края на съботната програма.

Ако се окажат прави онези, които твърдят, че днес валежите ще се разминат, то това означава, че Твърдица 2017 ще се повтори едно към едно със суха събота и подгизнала от дъжд неделя.

„Дори и аз започнах да гледам прогнозите, няма как да стане иначе“, категоричен е варненецът Йордан Атанасов, за когото до началото на ралито всякакви предвиждания на метеоролозите са единствено за сведение.

Във всеки случай завали ли днес, ситуацията около развоя на рали Твърдица може да се окаже твърде различна от „слънчевите и сухи прогнози“, които се правеха вчера.

Всички гледат метеосайтовете и правят сметки за гумите си

снимка: rallyxpress
ЖЕГА, СЛЪНЦЕТО ПРЕЖУЛЯ… а над върховете, заобикалящи Твърдица има „черни, вълнести откъм Коньовата…“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев