• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

България полека-лека добива вид, в парка вдигат 49-та арка

Четвъртък, 11 Октомври 2018 | Албена, RallyXpress
България полека-лека добива вид, в парка вдигат 49-та арка

ТОЧНО ДЕН ПРАДИ автомобилната колона да се върне след десетилетия по алеите на комплекса Албена, внимателно планираното завръщането на рали България в дългогодишният му дом вече се усеща. Там, където през 70-те и 80-те години се извършваше техническият преглед на автомобилите, днес се строи арката за церемониалния фина на 49-ото издание на най-авторитетното ни рали. До късно тази вечер монтажа на платформата и поставянето на паната, което води директорът на България Александър Ковачев, ще е завършено напълно.

Засега тук е необичайно тихо. Тихо ще е и за през следващото не повече от половин денонощие, през което време разположения пред нея сервизен парк на състезанието все още ще е празен.

Ако не броим караваната на Росен Костов-Резината и паркирания малко по-далеч автомобил на пловдивчанина Петър Христозов, човек трудно би предположил, че от утре вечер до неделя в късния след обед това ще е център на новият вариант на най-авторитетното българско автомобилно рали.

2018 BUL Kovachev SD 001

снимка: rallyxpress
ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ… Директорът на Рали България Ал. Ковачев лично ръководеше тази вечер монтирането на арката на състезанието в сервизния парк в Албена.

Тази спокойна и засега идилична картина след сезона в най-стойностния български курорт обаче още утре сутринта рязко ще се промени и нарастващото напрежение преди финала на националния шампионат бързо ще измести сегашното спокойствие.

Както казват пилотите – ела да видиш как тук в събота адреналинът ще може да се пипне с ръка!

Днес вечерта втори в сервизния парк своята бегачка екипът на братята Игнат и Ради Исаеви, докарали Фабия-та на лидерите в шампионата Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт Рейсинг). Пилотът и навигаторът изглеждат доволни от края на опознаването и не обелват и дума за трасетата от първия ден на ралито, едно от които е във вариант „чупи-кола“.

2018 BUL Miro Angelov SD 00

снимка: rallyxpress
ЗАСЕГА ДОВОЛЕН… В края на петъчния ден, лидерът в шампионата Мирослав Ангелов се е „подпрял на своята пушка“ докато екипът му настанява бусовете в сервизния парк.

Двама футболисти и двама пилоти ще се съберат за първи път в екипаж, при това без предварително да са заобяснявали, че правят този тандем за да подпомогнат автомобилния спорт.

Съвсем неочаквано пловдивчанинът Петър Христозов и шампионът в рали-спринта от миналата година Динко Иванов (Стара Загора) правят екипаж със Ситроен-а на Христозов.

„Жена ми (неговата навигаторка, Теменужка Христова) имаше неотложни ангажименти, а бях дал обещание да карам тук“, обяснява промяната в обичайния тандем пловдивския футболен халф.

„Затова пък аз сега говоря повече като навигатор – има такива места на Дюлино, че няма начин да избереш правилна състезателна траектория – дупките са страховити! Не Мишлен-ки, не знам какви трябва да са гумите, за да издържат на тези ями…“, коментира новото си, макар и много кратко амплоа заралията.

Но, както се казва - к’вот за тях, так’воз и за другите.

България полека-лека добива вид, в парка вдигат 49-та арка

снимка: rallyxpress
НАВИГАТОРСКИ БЕЛЕЖКИ… Шампионът в спринта от миналия сезон Динко Иванов показва на смартфона на своя… пилот, кои от зейналите дупки е имал предвид, като в записките е отбелязвал „дръж вдясно!“


Както е известно, Динко Иванов е активен футболист в аматьорската лига на Стара Загора.

Обобщено от двамата: сами сме в клас RC5 (Христо Геров, който фигурира в заявките без навигатор изглежда отпада – бел. ред), така че футболният дует „ще кара бавно, няма за къде да бързаме…“

Засега, по непотвърдена информация, освен Антон Титов (виж карето долу) и Христо Геров, най-малко още един екипаж – на баща и син Попови – Виторио и Христо (Доктор Спийд, Опел Корса, RC4) също няма да се появят във Варна.

Така рали България вече е с 27 заявки, но реалната бройка на стартиращите ще стане известна едва след техническия преглед утре.

2018 BUL Service SD 001

снимка: rallyxpress
ПУСТО, НО САМО ДО СУТРИНТА… Паркът е още ненаселен, но така ще е само още десетина часа!

БЕЗ ТОНИ ТИТОВ В БЪЛГАРИЯ, ЕДНА ТИТЛА СЕ ОВАКАНТИ

2018 SER Toni Tit 019ОТ ЗАЯВКИТЕ – това стана ясно тази вечер – ще отсъства вторият екипаж на Мегапорт Рейсинг Антон Титов (на снимката) и Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3 Макс, RC3). Причината е, че бизнес ангажиментите на пилота в Щатите са променили драстично личните му планове дотолкова, че са били по-важни от евентуалната му титла в 2WD, където той е втори с 137 т. Лидер е шампионът от 2017 г. Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2, 187.4 т.).

Което означава, че отсъствието на Титов автоматично представя за Стратиев нов съперник - третите до момента – Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултранс Рали Тим, Ситроен С2 R2, 116.4 т.), които в най-лошия случай вече са гарантирали сребърните медали.

2018 STS Titov PS 001

снимка за rallyxpress: петко станчев
ГОЛЕМИТЕ ОТСЪСВАЩИ… В името на успешния бизнес, екипажът Антон Титов и Динко Георгиев жертваха титлата в 2WD.

Все пак пилотът на Мегапорт Рейсинг запазва всичките си шансове за титлата в RC3, където води с 200.8 т. срещу третия екипаж на Мегапорт Рейсинг Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио) и от който екипаж го делят 89.4 точки.

Дори и при пълна победа в този клас, заедно с бонусите от двата дни, Прокурора Денев не може да компенсира разликата.

2018 STS Izo Atanas PS 001

снимка за rallyxpress: петко станчев
ФОРТУНА СЪЩО СЕ НАМЕСИ… Не само заради силната езда, но и с пръста на Фортуна, екипажът от Велики Преслав получи шанс да се бори за титлата в групата на автомобили с две предавателни колела.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев