• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи и коментари

Утре в БФАС ремонтират по спешност календара си. Пак

Четвъртък, 20 Март 2014 | София, RallyXpress
Утре в БФАС ремонтират по спешност календара си. Пак

УТРЕ В ОФИСА на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) от 11.00 ч. ще започне първия официален ремонт на календарите в класическите дисциплини за 2014 г. В съобщението на сайта на спортната власт това е ремонтът е заместен с обтекаемото и напълно неуместно „уточняване“, най-малкото заради това, че по елементарната логика уточненията обикновено предхождат официалното публикуване на датите за календара.

Сега нещата са точно на обратната страна, след като от листата със състезанията последователно бе отменена писта Серес, последователно беше отменено Стари столици, а отпадна Стара...

В Сирни Заговезни Гвоздейков с емоционален пост във фейса

Неделя, 02 Март 2014 | София, RallyXpress
В Сирни Заговезни Гвоздейков с емоционален пост във фейса

НА ВРЪХ християнския празник Сирни Заговезни, денят за прошка и опрощение, във фейсбук-страницата на Георги Гвоздейков (на снимката) се появи емоционален пост, в който генералният секретар на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) разкрива какви са били причините за да хвърли, а след това, за да вземе обратно оставката си от управителното тяло.

В интерес на коректността, забравяйки за чисто емоционалния момент, написаното от Гвоздейков е синтезиран анализ не само на свършеното от него в рамките на 162 дни.

Написаното от твърдичанина е синтезирана картина на обстановката, в която...

Буря в чаша вода: дай си ми куклите, на ти си парцалките

Сряда, 26 Февруари 2014 |
Буря в чаша вода: дай си ми куклите, на ти си парцалките

САМО В РАМКИТЕ на 24 часа Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) – нейният председател и генералният й секретар олекнаха пред автомобилната общност заради бурята в чаша вода, която със силен драматизъм бе разиграна от сутринта до вечерта. Първо Гвоздейков хвърли оставка, а след това си я взе обратно, за да продължи да работи за спорта, както той декларира още в края на миналата година в интервю за RallyXpress. Междувременно телефонът на президента Радослав Козлеков оставаше изключен, а форумите полудяха, докато в същото време сайтът на федерацията оставаше безмълвен.

Дали...

И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

Неделя, 02 Февруари 2014 | София, RallyXpress
И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

КОЙ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ рали автомобил на изминалото световно първенство? Дали това – по презумпция – трябва да бъде Фау-Вето на световния шампион Себастиян Ожие?

Или това е Фиеста-та, с която белгиецът Тири Нювил крайно неприятно изненада заводските топ-пилоти на М-Спорт Мадс Остберг и Евгени Новиков, завършвайки като сезона като първи подгласник на новия френски диктатор в световните серии?

Обичайното сравнение на спечелените точки и използваните шасита е изцяло в полза на 26-годишният Нювил.

В тринадесетте старта от шампионата на пилотите за 2013 г. със своя Форд Фиеста RS WRC (шаси №32, PX12 CPZ/GB)...

Само трима нови шампиони в ралитата за последния сезон

Сряда, 09 Октомври 2013 | София, RallyXpress
Само трима нови шампиони в ралитата за последния сезон

СЛЕД 883,5 състезателни километра и 62 скоростни етапа в 6 ралита през този сезон, в листата на шампионите влизат само три нови екипажа. От тях два екипажа са на сливенския клуб Булсим – Дилян Станков/Младен Карчев (Ситроен Саксо) и Георги Василев/Стефан Добрев (Мицубиши Лансър Ево 8), а третият е на великотърновския клуб Мегапорт Мирослав Ангелов/Петър Илиев (ФИАТ Пунто S1600 и Рено Клио R3). Твърде малко като нови имена, показва справката за миналите години на сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Впрочем от предвидените в шампионата две генерални класирания (А/N и Х/Е), първенци има...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев