• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи и коментари

В момента спортът е на PAUSE. Кой ще натисне бутона PLAY?

Четвъртък, 29 Май 2014 | София, RallyXpress
В момента спортът е на PAUSE. Кой ще натисне бутона PLAY?

ПРЕСМЕТНАТО прецизно, кризата в българския автомобилен спорт продължава точно 49 месеца и 23 дни. Това е времето, изтекло от последното общо събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) под ръководството на Георги Янакиев до утрешното извънредно общо отчетно и изборно събрание на обединението.

За това време, след уникално дългото управление на Янакиев (31 години и 10 месеца) последователно се смениха двама президенти – Александър Александров и Радослав Козлеков и алианса е на път да избере трети пореден шеф в рамките на четири години.

Дори единствено тази сметка трябва да...

След дебата в А1: 7 студенти, „стари муцуни“ и малко идеи

Сряда, 21 Май 2014 | София, RallyXpress
След дебата в А1: 7 студенти, „стари муцуни“ и малко идеи

ДНЕШНИЯТ дебат за бъдещето на автомобилния спорт у нас, който беше организиран от студентите в специалността авто-мото на Националната спортна академия Васил Левски и по идеята на Асен Марков показа точното състояние на българския автомобилен спорт. „То си е така – ако поискаш да си кажат идеите, никой няма да го направи – отбеляза още преди началото на дебата в А1 на академията Владимир Илиев – Аулата е запазена до 18 ч., но очевидно много сме се надценили.“ Темата, по която студентите искаха да предизвикат откровен разговор и обмяна на идеи, бе: Основи на взаимовръзките между пилот, спортен...

Наредбата на БФАС: никакъв шанс за младите състезатели

Сряда, 14 Май 2014 | София, RallyXpress
Наредбата на БФАС: никакъв шанс за младите състезатели

ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА няма да имаме никакъв шанс, за да разберем дали в 1998 г. в България не се е родил нашият Себастиян Ожие. Правилата на наредбата за провеждане на автомобилните състезания у за сезон 2014 не допуска до участия пилоти, които не притежават национален лиценз за движение по пътищата и са под 18 години.

Решението на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) би изглеждало логично, но единствено при положение, че в продължение на двата предишни сезона обратното не беше достатъчно добър и показателен прецедент.

Като резултат от администриране с дългосрочни намерения, това донесе...

Федерацията в пълна изолация шефовете си гледат бомбетата

Петък, 04 Април 2014 | София, RallyXpress
Федерацията в пълна изолация шефовете си гледат бомбетата

В ПЪЛЕН цирк се превърна днешното общо събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), което - цифром и словом - продължи половин работен ден и завършило с решение на следващата си сбирка управителното тяло да насрочи ново общо събрание.

Това дойде като резултат от факта, че присъстващите клубове не приеха отчета на федерацията.

Ако в практиката такова нещо не е рядкост, то статистиката за неприетите бюджети от днес се води от автомобилната федерация, след което спортът на практика се оказва блокиран по отношение на разходите в бъдеще време.

„Предлагам да прекратим това...

Без прецедент! Шампионатът започва през юни с Твърдица

Петък, 21 Март 2014 | София, RallyXpress
Без прецедент! Шампионатът започва през юни с Твърдица

НАЦИОНАЛНОТО първенство по рали тази година ще счупи всички рекорди, след като на днешната среща на организаторите и автомобилните клубове в БФАС стана ясно, че първият старт ще е с Твърдица-Елена на 28 юни. Това е случай без прецедент в досегашната история на спорта в страната, което означава, че с отпадането на панагюрското Средна гора и невъзможността на двойната спасителна операция във вариант Копривщица и Пещера, първият старт ще отиде в началото на лятото.

Едно от разместванията дойде и заради недомислено поставената дата на шуменското Стари столици на 12/13 април. При последното...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев