• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи и коментари

БФАС - ново управително тяло и основно преработен бюджет

Понеделник, 25 Май 2015 | София, RallyXpress
БФАС - ново управително тяло и основно преработен бюджет

ПОЧТИ ГОДИНА, след като Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) избра свое ново ръководство, в последствие оспорено в Софийския градски съд, от днес действащата в силно намален състав през последните години две години управа има ново ръководство.

То бе избрано на годишното отчетно-изборно събрание на федерацията, който форум се оказа и най-краткият от последните три за общо 421 дни – едва 4:05 часа.

След гласуване по имената на десетте кандидатури, продължило едва 10 мин,
председател Радослав Козлеков и двамата устискали до момента – Георги Пенчев и Николай Николов, имат четирима...

Срамни манипулации около провеждането на Средна гора

Петък, 22 Май 2015 | София, RallyXpress
Срамни манипулации около провеждането на Средна гора

РАЛИ СЛЕДНА ГОРА отпадна от датите, за които е определено в календара на федерация по автомобилен спорт (БФАС) по причини, които първоначално изложени от директорката на състезанието Валя Пантелеева изглеждаха силно морални и напълно приемливи.

Малко закъснялата реакция да се отложи този старт за друга, по-късна дата, имаха и частично обяснение: процедурата по промените е тежка, трябва едновременно съгласуване с националната и международната власт, трябва да бъдат уведомени официалните лица от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Но истинските причини се оказват съвсем различни....

Атанасов/Спасов и Шкода WRC видени отвътре за 28 минути

Четвъртък, 14 Май 2015 | София, RallyXpress
Атанасов/Спасов и Шкода WRC видени отвътре за 28 минути

ФИЛМИ ЗА български рали тимове и тяхното представяне в състезанията са преви достатъчно. Но излязлата преди два дни във vbox7.com картина за екипажа Йордан Атанасов/Димитър Спасов (на снимката) и участието им в рали Варна е нещо доста различно.

При това не заради ефектните 3D анимации или заради чудесно подбраните и монтирани кадри от Николай Колев от Студио Ред Тим.

След като останете насаме с екипа в продължение на 27 минути разбирате, че едно рали никога не е само, автомобили, гуми, резултати, агрегати, газ до ламарините или какво точно направи конкуренцията.

В този филм на Студио Ред Тим (по...

Във Варна откриха сезона с многохиляден финал в ралито

Понеделник, 20 Април 2015 | София, RallyXpress
Във Варна откриха сезона с многохиляден финал в ралито

РАЛИ ВАРНА откри сезона така, както малцина очакваха да стане – с многохилядна публика на финала на суперспециалния градски етап (повече от 12 000), с други над 2000 зрители на първият от четвърт век етап с макадамова настилка.

Обясненията за това са няколко и най-важното от тях е, че във Варна състезанията винаги стават добри, а феновете показват, че знаят как да оценят тези усилия.

Могат да се добавят още неща като:

- паузата между Стари столици и Варна бе пълна със слухове, но не и с състезания;

- че макар и по-къс от спринта една година по-рано, стартовият списък обещаваше яка варненска интрига;

-...

Крум Дончев: Щастлив съм, че еврокупата е в България

Петък, 14 Ноември 2014 | София, RallyXpress
Крум Дончев: Щастлив съм, че еврокупата е в България

ЩАСТЛИВ съм по няколко причини - първото, че купата е в България, защото е в Глобул Рали Тим, отборът за който аз карам – тази купа е в ръцете не целия екип, на всеки един, който е съпричастен, в ръцете на тези, които ни подкрепиха. – това заяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Крум Дончев (на снимката) – носителят на европейския рали-трофей за 2014 г. -  Изобщо за всички тези години в които съм в спорта. Защото, за да спечелиш войната, ти трябва да знаеш как да го направиш, а за да научиш как, това е подкрепата на много хора, много труд и много загуби, които си осмисли.“

Екипажът на...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев