• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи и коментари

Петима кандидати за титлите карат първи път Средна гора

Четвъртък, 12 Ноември 2015 | София, RallyXpress
Петима кандидати за титлите карат първи път Средна гора

САМО ЕДИН ОТ ПЕТИМАТА кандидати за националните титли в шампионата на България, който завършва през уикенда с Средна гора има опит от панагюрското състезание. Това показват заявките за старта на ралито и годишното неофициално класиране, направено от RallyXpress.

Ако към тази бройка прибавим и словенеца Рок Тюрк, за когото участието в Средна гора е първо, то списъкът на дебютанти на това състезание става половин дузина.

Единственият, който има малък опит от скоростните етапи в Средногорието е Влади Сиврийски, който се е състезавал тук преди три сезона.

В момента Сиврийски (Дачия Логан) е начело в...

След 203 дни и пет заседания съдия Колев поставя точката

Четвъртък, 24 Септември 2015 | София, RallyXpress
След 203 дни и пет заседания съдия Колев поставя точката

УТРЕ СУТРИНТА съдията от Софийския Градски Съд Пламен Колев (на снимката), в открито съдебно заседание по дело №4004/2014 г., VI-12 състав, ще се произнесе за окончателното спиране на делото по исковата молба на твърдишкия автомобилен клуб Евроком Рали Тим.

С жабата си Злати Златев оспорваше избора на общото събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и новото й управителното тяло, направен от клубовете в зала София на Българския Червен Кръст (БЧК) на 30 май 2014 г.

Това става, след като между последното отложено съдебно заседание на 5 юни 2015 г. и утрешното открито заседание, Злати...

Изпуснато или забравено беше правилото „открит шампионат“

Неделя, 19 Юли 2015 | Самоков, RallyXpress
Изпуснато или забравено беше правилото „открит шампионат“

НАЦИОНАЛНОТО първенство по рали за 2015 г. е отбелязано в наредбата за провеждане на автомобилните състезания у нас като „открито“. Това става за първи път след 2013 г., когато бронзови медалисти в генералното класиране стана украинският екипаж Олександър Салюк/Йевхен Червоненко (Форд Фиеста R5). След година пауза националната спортна власт се реши на същия ход, отваряйки ралитата у нас и за чужди пилоти. Впрочем засега единственият, който има актив от това е участвалият в Твърдица-Елена гръцки екипаж Теифилос Космидис/Вангелис Котнантинидис (Пежо 206 S16).

Двамата спечелиха точка в категорията на...

България свърши още в събота утре ни очакват 67 км. возене?

Събота, 18 Юли 2015 | Самоков, RallyXpress
България свърши още в събота утре ни очакват 67 км. возене?

ДАЛИ КРАЯТ на съботния ден на рали България няма да се окаже фактическият финал на най-старото ни рали, което тази година удари дъното с най-краткия си стартов лист? След като Мурат Бостанджъ и навигаторът му Онур Ватансевер (на снимката) спечелиха седем от деветте отсечки в първия ден разликата между турския екипаж и този на Рашид Ал Кетби/Карина Хеперле (Дуб-Гер) – двата екипажа карат Форд Фиеста R5 набъбна на 1:09.9 мин, надали утре дубаецът ще тръгне да атакува.

:: ТУК можете да видите
пълните резултати в първия
ден на рали България

В момента той заема 4-ото място в класирането на европейския...

Шампионата тръгва в Самоков, завръзката му ще бъде Сливен

Събота, 18 Юли 2015 | Самоков, RallyXpress
Шампионата тръгва в Самоков, завръзката му ще бъде Сливен

СЛЕД ТРИСЕДМИЧНА пауза между драматичното рали Твърдица-Елена, в което загина талантливия варненски пилот и лидер в шампионата до момента на трагедията Тодор Славов, националното първенство на страната се подновява утре сутринта с първото каране на най-дългата от четиринадесетте специални етапа ва рали България – Шиндар 1 (34.80 км).

Фактически може да се каже, че първенството едва сега започва, защото заради малкия километраж във Варна Рали и Твърдица-Елена (под 100 км), състезателите натрупаха обичайните от години точки и бонуси за генералното класиране и това в отделните класове.

Сега обаче...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев